Christian Sonesson (M) er kommunalråd i Staffanstorp kommune. Han har skapt mange overskrifter i sin tid i rollen. Blant annet fikk en reklamefilm for kommunen stor oppmerksomhet, siden filmen inneholdt kun svensker, uhørt i Sverige selvsagt. Dessuten avsluttet kommunen tilbudet om spesialtilpasset mat.

Les også: Christian Sonesson (M), en uvanlig svensk politiker

Han bidro til å innføre hijabforbud på kommunens barnehager og skoler, men forbudet ble opphevet etter massivt press, blant annet fra en muslim med forfalsket oppholdstillatelse og andre kriminelle muslimer.

Sonesson har blitt brunbeiset og utskjelt. At han styrte kommunen i samarbeid med Sverigedemokraterna gjorde ham ikke mer populær blant den kulturelle og mediale eliten. Men blant innbyggerne i kommunen han styrer er han svært populær.

Les også: Svensk kommune nazistemples for informasjonsfilm om trygt og godt bomiljø: «Bare hvite mennesker»

Nå stiller Sonesson som kandidat til riksdagen i neste års riksdagsvalg. Dette meldte han selv på sin Facebook-side.

I sin presentasjon før Moderaternas prøvevalg skriver Sonesson litt om sine politiske mål.

Sverige kan betydligt bättre, men tyvärr har det nuvarande politiska ledarskapet fört vårt land i fel riktning. Sverige toppar rankinglistor som är allt annat än smickrande. Det skjuts mer än någonsin i vårt land och nu drabbar våldet inte enbart kriminella längre, utan även vanliga oskyldiga.

Barn skjuts, poliser mördas, näringsidkare utpressas och vittnen hotas. Sverige behöver mer än någonsin ett tydligt och kraftfullt alternativ till det nuvarande rödgröna regeringssamarbetet, ett samarbete som har totalt misslyckats med att vårda, försvara och utveckla vårt land. Efter snart 12 år som kommunalråd så har jag sett många brister i statsapparaten därför kandiderar jag till riksdagen.

Den omstridte reklamefilmen for Staffanstorp kommune er verdt en repetisjon:
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.