Noman Mubashir har skrevet en kronikk i VG hvor han tar oppgjør med barnehijab.

Men hvor går skillet på barn-voksen i hijabsammenheng? De fleste websidene som gir råd er enige om at puberteten er det korrekte tidspunktet for å begynne med hijab. Norge regnes normal startalder for første menstruasjon i intervallet 9-13 år. Ingen nordmenn ville finne på å definere dette som kvinner

Noman Mubashir skriver:

Hver dag kjører jeg gjennom Tøyen på vei til jobben og hver eneste dag møter jeg små jenter, av og til nede i fireårs alderen med et stort, stramt skaut som dekker hodet og håret. Jeg kjenner at jeg blir provosert. Jeg er garantert ikke alene om å reagere på denne måten.

kids_hijab_05

Tidlig krøking

Små jenter iført hijab er heldigvis fortsatt ikke normen i Norge men likevel er de for mange. Kvinner i hijab derimot er et dagligdags syn i mange norske byer og tettsteder. Dette er selvsagt uproblematisk så lenge kvinnen har valgt det selv.

Er hijab uproblematisk eller er det slik at det har blitt så vanlig at vi ikke lenger reagerer på at kvinner dekker håret slik at mannen slipper¨ukontrollerte lyster»? 

Noman Mubashir ser helt klart hvorfor småjentene blir utstyrt med hijab:

Enkelte foreldre med minoritetsbakgrunn har et paranoid forhold til det norske samfunnet. De frykter at døtrene vil nekte å bære hijab i tenårene, fordi de fleste jenter i Norge – slik foreldrene ser det – ikke går tekkelig nok kledd. Derfor mener de det er viktig å tukte dem i en ung alder, slik at de allerede fra barndommen av blir vant til å bære hijab og mister «opprørsgenet» i tenårene.

Vi har gjentatt det til det kjedsommelige, men her kommer det igjen: Å iføre barna hijab er å ta avstand til det norske samfunnet og norsk kultur. Det viser med tydelighet at de ikke ønsker å tilpasse seg i sitt nye land. Det viser også at de vil heve seg over utekkelige norske barn og kvinner.

Jeg tenker at foreldrene må gjøre det enklere for barna å vokse opp i Norge. Ikke vanskeligere. Det er nok stigma rundt hijab i det norske samfunnet. Kanskje de skal ta hensyn til barna fremfor seg selv? Jeg har besøkt mange muslimske land i verden. Pakistan, Syria, Libanon, Tyrkia, Bangladesh, Marokko, Algerie og Dubai. Jeg ser sjelden småjenter i hijab i disse landene.

 Norge har mange fristelser å by på. I Norge har kvinnene muligheten til å «unnslippe islam», hvis de ønsker det sterkt nok selv. I muslimske land har de ikke denne muligheten og det er derfor ikke nødvendig for foreldrene å holde like stramme tøyler på småjentene.  

Noman Mubashir mener det er på tide at muslimer tar et oppgjør med denne ukulturen og sier at Islamsk råd, imamer og kvinner som selv bærer hijab burde snakke åpenlyst om det.

Men hva om disse gruppene ikke er enige med Mubashir? 

Hvor står Islamsk råd i denne saken? Vi søker på «hijab» på websiden deres. 7 treff. Den nyeste fra 2009. Alle sakene viser at Islamsk råd er for hijab. Barnehijab nevnes ikke. 

Islam Net er mest interessert i å promotere niqab.

Frp vil forby plagget i barneskolen.

Datteren til generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk råd begynte med hijab på skolen denne høsten. Hun har selv valgt å bære hijab, sier hennes far, generalsekretær Mehtab Afsar – annengenerasjons norsk-pakistaner.