Statuer av kvinner som symboliserer elvene Elben og Moldau i fontenen ved foten av Pallas Athene-statuen foran parlamentsbygningen i Wien. Foto: Manfred Werner – Tsui / Wikimedia Commons.

 

«Lesbisk i Sapmi.
De samiske søstrene Suvi og Kaisa bor i Utsijoki i Nord-Finland.
Kaisa er lesbisk, og der er ikke enkelt i den lille bygda der mange har sterke religiøse fordommer og konservative verdier.»

Slik omtaler NRK innholdet i denne dokumentaren.

Religion og konservative verdier fører altså til et negativt syn på homofile. Så vet vi det.

Så lenge det dreier seg om kristendom og konservative europeiske verdier.

Prøv å se for deg NRK fleske til med en tilsvarende dokumentar fra et muslimsk miljø i Norge – eller Norden, hvor en ung muslimsk gutt eller jente som er homofil, ikke har det enkelt på grunn av religiøse fordommer og konservative verdier i den lille bygda/bydelen og blir skambanket, drapstruet og må leve på hemmelig adresse resten av livet.

Jeg er både religiøs og har konservative verdier – en av disse er å konservere, ivareta mangfoldet, likeverdet, toleransen og menneskeverdet i vår kultur – og jeg er så lei at hver eneste faens religion og verdier blir endevendt og ransaket for «fordommer» – altså mot alt som ikke umiddelbart omfavner noe nytt og fremmed.

Alle unntatt islam.

Der har du religionenes Monopol-kort. Gå rett til Gabels gate uten å ha slått seks på terningen. Bank og slå og true – det er alle andre kulturer og religioner som må stilles til rette for sine «fordommer».

Og den religionen og de verdiene som blir betraktet som og fremstilt som bakstreverske, intolerante og restriktive – det er aldri den som oppfordrer til drap og vold mot den som er annerledes.

Men det er i stedet kristendommen – den religionen og de verdiene som har som grunnbudskap at alle mennesker er likeverdige, og som har gitt vårt samfunn alle våre tanker og forestillinger om menneskeverd og likeverd – i alle slags farger og fasonger.

For å få til å få vist dette – kristendommen i all sin fordomsfulle og intolerante gru – må dokumentarfilmskaperne reise langt opp i en liten gudelig bygd på den finske landsbygda, hvor den strenge pietistiske, lutherske kristendommen holdes i hevd med hard lut overfor all slags synd og skjørlevnet.

De kunne bare tatt med seg kamera og dratt til nærmeste storbyghetto. Om de ville vise frem hat og forakt overfor den som er annerledes.

Det er sikkert en fin dokumentar. Men jeg skal ikke se den.
Det er sent og jeg er lei av at min kultur og dens verdigrunnlag alltid, alltid skal henges og brennes og anklages og svertes.

Av mediefolk og kulturfolk som merkelig nok aldri velger å bosette seg i en annen og ikke-vestlig kultur – men som bestandig velger å lage sine reportasjer og dokumentarer og ytringer nettopp her – i det judeo-kristne-humanistiske Vesten.

Idioter.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.