En av nøkkelpersonene i det amerikanske justisdepartmentet, Bruce Ohr, som holdt møter med firmaet som bestilte drittpakken om Trump, har mistet sin andre viktige stilling i departementet.

Ohr var både leder av narkoavsnittet og satt i ledelsen for departementet, fire dører nedenfor justisminister Jeff Sessions. Det vakte oppsikt da det kom frem at han hadde holdt irregulære møter med Fusion GPS og den britiske eks-agenten Christopher Steele.

På toppen av det hele arbeidet kona hans, Nellie Ohr, for Fusion GPS, og hun var spesialist på russiske forhold.

Det lød som en operasjon innenfor departementet, unndratt politisk kontroll. Ohr mistet lederposisjonen i 7. etasje. Men han beholdt ledelsen for Organized Crime Drug Enforcement Task Force. Nå har han mistet den jobben også. Grunnen er at narkoavsnittet hadde ansvar for Project Cassandra, som kartla Hizbollahs globale narkonettverk og smugling av kokain til USA.

Men Obama ville ha en avtale med Iran, og det betød at man skulle gå softly på Hizbollah. Narkopolitiet fikk ikke lov til å handle ved hjelp av kunnskapen de hadde.

Da Jeff Sessions ble klar over omfanget av skandalen, skal han ha blitt meget vred. Derfor mistet Ohr jobb nummer to, og et utvalg er i arbeid som rapporterer fortløpende til Sessions.

DOJ official who concealed meetings with Trump dossier figures loses another job title