Nytt

Byrådet har fått malt 2000 prikker i to gater i Oslo sentrum, men etter bare fire måneder er mange av dem borte. Prikkene skulle få bilførerne til å kjøre forsiktigere, ifølge Oslo kommune. Misforstod de begrepet «prikkbelastning»?  (skjermdump, Nettavisen)

Miljøpartiet de Grønne brukte i sommer nesten 700.000 kroner på å male 2000 prikker på asfalten i to gater i Oslo sentrum. Men man brukte feil malingstype.

Det er Bymiljøetaten i Oslo, under ledelse av miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG), som har bestilt prikkene. Som altså kostet 350 kroner per stykk.

Prikkene er et av tiltakene som erstatter gateparkeringen i hovestaden. Ifølge Oslo kommune er tanken at «dette skaper et skille slik at bilførerne kjører mer forsiktig», og at «prikkene vil føre til at gatene oppleves som et annet rom», skriver Nettavisen.

Dersom hensikten var å få bilene til å kjøre saktere, skulle byrådet kanskje heller ha satset på disse? På Karl Johan har man virkelig lykkes med å få gaten til å «oppleves som et annet rom».  (Foto: Ø. Thuestad)

Øvre Slottsgate og Kjeld Stubs gate ble malt i sommer. Mange av prikkene er allerede slitt bort. Firmaet som gjorde jobben, forteller at det er brukt feil maling – etter Bymiljøetatens ønske.

Bymiljøetaten insisterte på å bruke veggmaling:

– Denne malingen er ikke egnet for asfalt, opplyser daglig leder Geir Kristiansen i Regnbuen Malermesterbedrift til Nettavisen.

Det var Regnbuen som utførte jobben for byrådet.

Til Nettavisen sier Kristiansen at de «aldri ville ha anbefalt denne malingen».

Kontrakten med malerfirmaet er på 845.000 kroner. Av dette utgjør prikkene rundt 80 prosent. I tillegg til prikkene ble blant annet fortau helmalt av det samme firmaet.

Regnbuen Malermesterbedrift har også opsjon på å male flere gater i Oslo. Avtalen har en varighet på to år.

Kjøp Peder Jensens «Vitne til vanvidd» fra Document Forlag her!