Nytt

Aftenpostens «Oslo by» skriver at åtte av ti Oslofolk føler seg trygge. De som føler tryggest bor i bydel Frogner. De mest utrygge i Gamle Oslo.

Mens 77 prosent av beboerne i Gamle Oslo føler seg trygge, er andelen 87 prosent i Frogner. Likevel mener samferdselsbyråd Guri Melby (V) at tallene er bedre enn hun hadde fryktet.

I første omgang har 2000 beboere i bydelene Gamle Oslo, Frogner, St. Hanshaugen og Grünerløkka svart om de føler seg trygge i bydelen sin. Og tallenes tale er klar: Beboerne i Gamle Oslo føler seg mest utrygge. Innbyggerne i Frogner føler seg minst utrygge i sitt nærområde.

De aller fleste føler seg utrygge natt til lørdag og natt til søndag. Og det er kvinner mellom 30 og 44 år som føler seg mest utrygge.

- Jeg bor selv på Løkka og går aldri her en lørdag kveld etter midnatt, sier byråden idet hun kommer til Grønland.

Det slås fast av samferdselsbyråd Guri Melby (V) at Oslo er en trygg by. Det er bare et lite men: dette gjelder ikke alle og ikke hele tiden. Det at Oslo kommune bruker penger på å opprette Oslovakter, og at media belyser temaet, tyder på at Oslo ikke er noen Kardemomme by.

–  Oslo er en trygg by, men ikke for alle og ikke hele tiden. Derfor skal Oslos befolkning være glad for at vi har denne gjengen, smiler byråden idet hun peker på Oslovaktene.

Etter høstens mange ran i store deler av Oslo bevilget byrådet en million kroner ekstra til sin egen innsatsgruppe for å gjøre byen tryggere. Pengene er blant annet brukt til å leie inn ekstramannskaper i helgene blant annet for å stå på taxiholdeplassene i sentrum. I dag jobber 25 personer som Oslovakter i Bymiljøetaten: Med innleide vektere var hele 34 Oslovakter på jobb sist fredag.

 

http://www.osloby.no/nyheter/Atte-av-ti-Oslofolk-foler-seg-trygge-7412323.html