Det er supre forhold i marka. Men Bymiljøetaten er i full gang med å lage skispor på Tøyen med tilkjørt kunstsnø. Greier ikke folk på Tøyen å kjøre 17 minutter med T-bane til Skullerudstua? Er dette en del av Tøyenløftet? Er byrådets nye motto: Vi bringer vinteren og skisporet til deg!? Kunstsnøen fraktes da også fra Skullerud. Med sykkel og akebrett for miljøets skyld, ville vi ha håpet, men nei. 67 lastebillass kreves for å frakte 2000 kubikkmeter med kunstsnø. Hvor mye blir det i bompenger, mon tro?

Oslo kommune har dårlig råd. Men hvem skulle vel ant dét med de vanvittige prioriteringene til byrådet? Ifølge Dagsavisen kommer pengene fra snø-lekene på Tøyen i 2016, og de skulle brukes til nye snø-leker i 2017:

De populære snø-lekene på Tøyen i 2016 fikk tilskudd fra Oslo kommune, men en forutsetning var at ubrukte penger skulle brukes til et nytt X-games i Oslo. Siden det ikke ble noe av, ble pengene tilbakeført til Oslo kommune. Riktignok ikke uten en aldri så liten krangel. Det er disse pengene som nå blir til snø.

Det blir bare en nokså liten ring av snø, nedpå flata på Ola Narr, sier byråd Rina Mariann Hansen. Hun sier at løypa dermed mest er tenkt for ungene i nærmiljøet.

 – Voksne som er veldig opptatt av å gå på ski, tar jo gjerne toget til Harestua eller drar til Holmenkollen, sier hun.

Men norske foreldre som går på ski, tar med seg barna sine. Så hvilke barn i nærmiljøet på Tøyen er denne «nokså lille ringen» av snø ment for? Dem som aldri har hatt ski?

Nettavisen feller en knusende dom over hele prosjektet. Kostbar og klimafiendtlig, skriver de. Og elendig kvalitet.

Kvaliteten på den snøen, som man ser av bildet, er allerede elendig for å gå på ski. I dagene og ukene som kommer, blir det åpenbart bare verre. Å lage korte dårlige skiløyper i sentrum koster altså 5 millioner kroner. Det er vanskelig å tro at dette er fornuftig i det hele tatt.

Løypa på Tøyen blir neppe mer enn 250 meter lang, skriver Nettavisen.

Hvis totalkostnaden er 5 millioner, blir meterprisen 20.000 kroner. Vi kan ikke se for oss de store køene av barn som vil gå på ski i en 250 lang ring på flata, på råtten kunstsnø. Man tenker liksom at det ikke er norske barn byrådet har hatt i tankene her, for når var vi sist bekymret for at norske barn ikke fikk leke i snø?

Det ville vært billigere å dele ut gratis T-banebilletter og en vaffelbong på Lilloseter til barnefamilier som trenger å komme seg ut i frisk luft. Vi blir stadig fortalt at luften er fryktelig dårlig i Oslo og at forurensningen fra bilkjøring tar livet av oss. Byrådet burde derfor heller oppmuntre alle til å komme seg ut av Oslo-gryta for å trekke pusten.

Kunne de ikke bare tatt de fem millionene i kontanter og laget et stort bål på Tøyen? Eller kastet dem ut fra et av vinduene til det gamle høybygget som en gang huset Skatteetaten på Tøyen senter? Sendt dem opp med nyttårsrakettene? Da ville man i det minste skapt litt engasjement. Vi trenger alle en kunstsnøpause fra byrådet nå.

Aftenposten  Dagsavisen

Kjøp Kent Andersens bok her!