Torsdag legger byrådet i Oslo fram forslag til revidert budsjett for 2024.

Byrådet foreslår å bruke nye 70 millioner kroner til å fylle på kommunens klimafond, som siden det nye byrådet tok over etter valget i fjor høst, har blitt fyllt opp med til sammen 170 millioner kroner, skriver Dagsavisen.

– Jeg er glad for at så mange Osloborgere og bedrifter viser interesse for å investere i grønne løsninger som tar oss nærmere klimamålene, sier Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel (V).

Gruppeleder for Høyre, Merete Agerbak-Jensen, er også svært fornøyd med det økte tilskuddet.

– 70 millioner til klima- og energifondet gir flere innbyggere og bedrifter muligheten til å kutte utslipp og redusere bruken av energi i Oslo. Vi trenger at enda flere blir med på dugnaden. Derfor er jeg glad for at kommunen bidrar til å gjøre det lettere å velge miljøvennlig og foreslår penger til klima- og energistøtteordninger. Det er veldig bra for både klima og lommeboken til folk flest, sier hun.

Byråd Vea legger ikke skjul på at Oslo kommune ikke har kommet så langt som de ønsker når det gjelder å redusere utslippene. Siden 2009 er utslippene i Oslo redusert med 28 prosent, mens målet kommunen har lagd seg er å være nær utslippsfri i 2030.

– Dette er jo kjempeambisiøse mål, og vi jobber med å få opp farta. 28 prosent er ikke dårlig sammenlignet med mange andre kommuner, men det er for dårlig sammenlignet med de problemene vi står overfor hvis vi ikke når målet, avslutter hun, men legger til at ting må gjøres mer effektivt i klimakampen, og ikke minst at man må dra med seg folk og bedrifter på den omstillingen som hun mener må skje.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.