Når hatet tar overhånd, kan tastaturet lett løpe løpsk og man skriver ting man burde holdt for seg selv.

Nå har den joviale moroklumpen og skribenten Sven Egil Omdal måttet korrigere påstander han skrev på Facebook søndag, der han uttalte seg løgnaktig om Sylvi Listhaugs kors.

Disse «Fake News» om at Listhaug ikke bar korset før hun ble innvandrings- og integreringsminister (eller «ekskluderingsminister» som moromannen Omdal bruker) fikk Sylvi Listhaug til å reagere, og hun kan lett bevise at påstanden er gal. Hun har lagt ut bilder på Facebook som viser at hun også bar korset i årene 2006 og 2007. Dette smykket har hun arvet fra sin bestemor. Og jammen har ikke Omdal også funnet bilde med kors nå i ettertid. Omdal brukte sannelig søndagen fornuftig. Han søkte etter kors, og den som leter – han finner.

Dette er det mest nedrige angrepet jeg noensinne har sett, skriver Listhaug og presiserer at det sier litt.

Så ynkelig kan man altså bli at man velger å blåse opp en ikke-sak for å ramme statsråd Listhaug. Sylvi Listhaug er åpen om sin kristne tro, og hennes kors er både et vitne om troen og et minne om en kjær bestemor.

Men la det være helt klart: Nordmenn foretrekker et kors utenpå rullekragen fremfor en halvmåne innenfor.

 

Stavanger Aftenblad

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂