FrPs leder rydder nå offentlig i presse-påstander om at hun har sluttet å bruke det velkjente korset.

For halvannen uke siden tok Sylvi Listhaug tastene til forsvar etter nye runder med synsing rundt at hun har sluttet å bruke kors-smykket rundt halsen, skriver Vårt Land.

På Facebook skrev hun:

«Jeg bærer det med stolthet, og det vil jeg fortsette med. Det er det kjæreste smykket jeg eier. Arvet fra farmor som fikk det av min farfar som forlovelsesgave for snart 90 år siden».

Listhaugs følgere øser ut begeistring i kommentarfeltet. Oppfordringen om å fortsette å bære korset «med stolthet» er massiv. Over 15.000 har trykket «liker» på meldingen hennes – over 1.200 har kommentert den.

Listhaug påpeker overfor Vårt Land at hun ofte bruker bluser. Da er det naturlig at korset ikke vises så mye.

– Men jeg er ikke redd for å vise det heller. Det er kjempeflott, det betyr veldig mye for meg, sier hun.

Men nå er det Frps opptur på gallupene som gir ny fart i analyser om hva det nå er med partiet og Listhaug som bidrar til løftet.

Selv sier Listhaug dette om undertonen i kommentarer om at fravær av korset rundt halsen bidrar til å favne bredere blant velgerne:

– Det er politikken som er det viktigste – ikke smykkene man går med. Jeg tror mange synes det er fint at man går med smykker som betyr mye. Og som har verdi for den som går med dem.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.