Den kristne sykepleieren Mary Onuoha saksøker Croydon Health Services NHS Trust etter at hun ble «mobbet ut av jobben og behandlet som en kriminell» for å ha båret et kors rundt halsen, samtidig som andre ansatte fikk bruke hijab og turbaner.

Onuoha (61) sier hun ble utsatt for en kampanje fra sjefer ved Croydon University Hospital i Sør-London i den hensikt å få henne til å slutte å bruke korset. Den britiske sykepleieren har vært ansatt ved sykehuset i 18 år, i alle år har hun brukt smykket, men i 2015 skulle det skape problemer for henne. Da ble hun fortalt at gullkorset hennes var en helse- og sikkerhetsrisiko, og at det måtte skjules.

Flere ledere skal ha bedt henne ta av seg smykket og advart henne om at saken ville eskalere dersom hun ikke gjorde som hun ble fortalt, melder Daily Mail.

Onuoha jobbet som operasjonssalspesialist ved sykehuset.

Hun hevder at pasientsikkerheten på en operasjonssal ble satt i risiko for å disiplinere henne og forteller at avdelingslederen hennes sa at han måtte ringe sikkerhetsvaktene dersom hun brukte korset på klinisk område på sykehuset.

Hun forteller videre at andre kliniske ansatte ved sykehuset fikk bruke smykker, sarier, turbaner og hijab, og at det bare korset som var underlagt spesifikke sanksjoner.

Sykepleieren ville ikke etterkomme ledernes krav om å ta av seg korset og ble satt under etterforskning, før hun ble suspendert fra sine kliniske plikter og degradert til å jobbe som resepsjonist.

Onuoha sier at hun syns behandlingen har vært dypt ydmykende og at hun i 2020 ble tvunget til å slutte å jobbe på grunn av stress. Hun så ikke noe annet alternativ enn å trekke seg fra jobben.

Nå saksøker hun Croydon Health Services NHS Trust for trakassering, direkte og indirekte diskriminering, og strukturelt urettferdig oppsigelse. I ryggen har hun Christian Legal Center, som støtter henne gjennom prosessen. Onuohas advokater vil argumentere med at Croydon Health Services NHS Trust har brutt hennes frihet til å vise sin tro i henhold til artikkel 9 i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen og likestillingsloven.

Høringen holdes i Croydon Employment Tribunal tirsdag.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.