Skuespilleren Vin Diesel i reklamekampanje for smykker med det kristne korset. Illustrasjonsbilde, skjermdump.

På et lager nord for Stockholm er det forbudt å bære halskjede med det kristne korset. Begrunnelsen er sikkerhet. Men hijab er selvsagt tillatt. Derfor mistet George Tannouri jobben, skriver Världen Idag.

Selskapet Ingram Micro, som fungerer som lager for klesmerket Zalando,  ble i 2019 anklaget for rasisme, trusler og overvåkning av ansatte, og ble beskrevet som «et fengsel». Bedriften har en policy om at de ansatte ikke får ha på seg klokker, smykker eller annen pynt, da dette skal utgjøre en risiko på grunn av bevegelig maskineri på arbeidsplassen.

Men siden det er mange muslimer ansatt ved lageret, gjør man unntak for hijab. Ifølge en talsperson for selskapet er hijab bare et klesplagg.

– Det räknas som ett klädesplagg och anses inte utgöra någon risk så länge ingenting hänger löst.

Tannouri sier at han aldri tar av seg korset. Han innrømmer at var klar over at det ikke var tillatt å bære smykker på jobb. Men han mener at siden korset er minst like viktig for ham som kristen som hijab er for muslimer, så burde han få unntak fra regelen slik muslimene som bruker hijab har fått.

George Tannouri kan inte förstå på vilket sätt korset skulle vara en säkerhetsrisk, men han förnekar inte att han har skrivit under ett avtal där det står att han åtar sig att följa företagets policy och själv behöver ha koll på vad den innebär.

Han menar dock att korset inte är ett smycke för honom, utan en del av hans tro.

– Jag har lika mycket rätt att bära kors som andra har att bära hijab, säger han.

George tycker att det hela är ett fall av religionsdiskriminering och menar att det bara är ett av många exempel på hur kristna åsidosätts i Sverige.

– Jag är trött på hur kristna blir behandlade i Sverige. Det är mer okej att hacka på vår religion än på andras.

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂