Mange nigerianske sykepleiere og jordmødre som arbeider i Storbritannia kan ha forfalsket sine papirer. Dette melder Remix News via Daily Mail.

Hundrevis av nigerianske jordmødre som jobber i Storbritannias offentlig finansierte helsevesen (The National Health Service, NHS) mistenkes for å ha oppnådd sine medisinske kvalifikasjoner ved uredelig å la andre personer ta eksamen for dem i hjemlandet. Dusinvis er fortsatt under etterforskning.

I en pressemelding forklarte Storbritannias sykepleie- og jordmorråd (NMC) at de hadde mottatt rapporter tilbake i mai i år om «uvanlige data» knyttet til datamaskinbaserte tester ved Yunnik Technologies Test Center i millionbyen Ibadan i Nigeria.

Den la til at etter en etterforskning finnes det nå «bevis for utbredt svindel i Yunnik-området».

Helsetilsynet reiste først tvil om legitimiteten til testresultater knyttet til 515 nigerianske sykepleiere og jordmødre som for tida praktiserer i Storbritannia, og anså resultatene deres som ugyldige.

Denne listen har siden blitt begrenset til 48 personer som NMC mener «sannsynligvis» er uredelige søkere, selv om alle som tok eksamen ved testsenteret vil bli pålagt å ta den på nytt.

Ytterligere 669 sykepleiere og jordmødre som har søkt om å jobbe i Storbritannia, men ennå ikke er ansatt, anses også for å ha bestått eksamenen på uredelig vis.

Til tross for mistanke om bedrageri og forfalskede papirer vil de som allerede er ansatt fortsatt få lov til å jobbe i sine nåværende roller under prosessen. Denne avgjørelsen blir kritisert som en trussel mot sikkerheten til britiske pasienter.

Professor Len Shackleton, en leder og stipendiat ved Institute of Economic Affairs, sier til MailOnline at det er uakseptabelt for helsepersonell med tvilsomme kvalifikasjoner å fortsette å behandle pasienter. Han påpeker at det er spesielt bekymringsfullt å se dette blant sykepleiere og jordmødre, der inkompetente individer truer helsen til nyfødte barn.

«Ingen ønsker å se at personer som kan være uskyldige automatisk straffes, men sykepleietilsynet har en plikt til å beskytte pasienter, og hensynet til de hvis kvalifikasjoner er i tvil må komme i andre rekke etter denne plikten». Dette kommenterer professor Shackleton, som legger til at situasjonen demonstrerer farene ved Storbritannias avhengighet av utenlandsk helsepersonell.

Nigeriansk-utdannede helsepersonell utgjør den tredje største utenlandske kontingenten blant NHS-ansatte i Storbritannia, med sykepleiere og jordmødre som praktiserer over hele landet. Rekrutteringen er imidlertid kontroversiell. Nigeria er erklært som et «rødliste»-land for rekruttering av medisinsk personell på grunn av frykt for hjerneflukt av utdannede individer fra hjemlandet.

Fem nigerianere dømt for å grave opp hodeskalle «for å bli rike»

«Doktor Somalia» i Trollhättan var ikke en ekte lege, men fikk likevel jobbe som det

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.