En falsk lege, «Doktor Somalia» i Trollhättan i Sverige, skal ha feilbehandlet en rekke pasienter. Nå kommer det frem at han faktisk var ansatt som sykepleier – men at han heller ikke har noen sykepleierutdanning. Dette melder Fria Tider.

Den falske legen åpnet egen praksis i laboratoriet ved Lextorp helsestasjon i Trollhättan. Lokalavisen TTELA melder om «manglende prøver, feil prøvesvar og livstruende råd til pasienter».

David Pazooki, lege ansvarlig for medisinsk ledelse ved Lextorp helsestasjon, varslet ledelsen om de alarmerende forholdene, men ble deretter selv sparket.

Pazooki forteller om responsen han fikk fra helsestasjonssjef Thomas Nygren da han konfronterte ham angående den falske somaliske legen. Nygren svarte at «vi har ansatt ham på grunn av hans livserfaring», hevder Pazooki.

Somalieren hevder i et dokument at han er utdannet sykepleier i hjemlandet. Men mannen finnes ikke i Socialstyrelsens register over helsepersonell. Det er ikke mottatt søknad om yrkestittel eller sykepleierlegitimasjon. Den eneste formelle utdanningen som avisen TTELA har funnet er bestått karakter i svensk for innvandrere.

Til tross for dette har «Doktor Somalia» i realiteten jobbet som en ekte lege. Han har vært opptatt med å gi råd til pasienter på telefon, undersøke pasienter, ta prøver, jobbe på lab og skrive i pasientjournal. Det er en «katastrofe», ifølge David Pazooki.

Pazooki forteller blant annet om en pasient som har fått hjerteinfarkt flere ganger og ringte for å si at han hadde smerter i brystet. «Doktor Somalia» rådet ham til å ta Alvedon, et reseptfritt smertestillende middel som inneholder paracetamol.

Somalieren har også åpnet egen virksomhet inne på laboratoriet, hvor landsmennene hans løper rundt. Han skal ved flere anledninger også ha unnlatt å analysere prøver fra hjertepasienter, med henvisning til at dette var for dyrt.

Ei kvinne med lungekreft forteller avisen TTELA om sitt første besøk til «Doktor Somalia» på laboratoriet. «Da kommer flere av hans landsmenn inn på laben. Noen drikker vann, en annen snakket med ham». Den såkalte «legen» forklarte kvinna at de viktige testene hun var i ferd med å ta ikke var nødvendige likevel.

Doktor Somalia hevder selv at «alle» i hans hjemland «sier doktor til alle som jobber på helsestasjon, sykehus eller apotek».

 

Les også:

https://www.document.no/2023/03/29/sverige-somalisk-familie-med-ti-barn-forsorger-seg-pa-trygd/

https://www.document.no/2021/08/31/svensk-somalier-jeg-skal-drepe-hvite-mennesker/

https://www.document.no/2023/06/28/han-beordret-barn-til-a-drepe-nei-ikke-i-somalia-dette-er-sverige/

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.