«Godt at Sylvi Listhaug ikke er her», sa biskop Halvor Nordhaug på møte i Åpen folkekirke.

Kommentaren falt da han som fungerende preses i Den norske kirke hilste årsmøtet i Åpen folkekirke. Da møteleder Sturla Stålsett takket ham og biskopene for engasjementet i asyl- og flyktningpolitikken, falt kommentaren «Godt at Sylvi Listhaug ikke er her» ifølge Nordhaug impulsivt ut av ham.

Sitatet ble delt på Facebook og ble av mange tolket som et nedsettende utsagn av biskopen, at han ikke ville ha noe med Sylvi Listhaug (Frp) å gjøre.

«Dette vakte selvsagt reaksjoner, og det forstår jeg godt», skriver han i et debattinnlegg som er på trykk i dagens Vårt Land.

Ifølge Nordhaug handlet det ikke om at han ikke ville ha noe med Listhaug å gjøre, men om påstandene om en venstrevridd kirke:

«De siste dagene hadde jeg måttet kommentere Listhaugs påstander om «en venstrevridd kirke» i media, og nå var jeg glad for at akkurat den diskusjonen ikke var tema på dette møtet. Derfor kom den nevnte replikken.»

Halvor Nordhaug skriver videre at han beklager denne tankeløse og sleivete ytringen:

«Jeg har da også beklaget denne uheldige ytringen på Facebook, og sendt brev til Listhaug og bedt om unnskyldning. Dette var en tankeløs og sleivete ytring som burde vært usagt».