Innenriks

Biskop Halvor Nordhaug skulle preke i et bedehus der menigheten var Israels-venner og hadde flagget på veggen. Det nektet biskopen å gjøre. Han krevde flagget fjernet og viste til kirkens regler.

Under et gudstjenestebesøk i Hordvik bedehus i Åsane ba biskop Halvor Nordhaug menigheten om å fjerne et israelsk flagg fra veggen ved alteret, skriver Dagen.

– Jeg sa at vi begynner ikke gudstjenesten før flagget er fjernet, sier Nordhaug til avisen.

Han ser saken som selvsagt:

– Det er jo helt åpenbart. Det israelske flagget er et symbol for den ene siden i en bestemt politisk konflikt. Jeg ville ha reagert på nøyaktig samme måte dersom en kirke hadde hatt det palestinske flagget hengende fremme under en gudstjeneste, sier Nordhaug.

Biskop-HalvorNordhaug.jpg

Som vanlig forsøker politisk korrekte å skyte seg inn under formalia. Men alle vet: Et bedehus er ikke en kirke, og: ville det virkelig vært så galt om Israels flagg ble vist i en norsk kirke? Bare det å si noe slikt vitner om en kirke som er helt ute av kurs. Israel er ikke bare «en part i en konflikt». At en biskop kan si noe slikt om et folk som spiller en helt spesiell rolle i Bibelen og i kristendommen og i vestlig sivilisasjon, er et tegn på oppløsning og forfall.

Det stemmer for øvrig ikke det Nordhaug sier om det palestinske flagg: Jeg har selv sittet flere ganger på 17. mai i Eidsvoll kirke og hørt at dagens kollekt skal gå til palestinerne på Vestbredden. Det snakkes da om det hellige land, men hvem som menes er ikke til å misforstå.

Kirken har over lang tid tatt parti for palestinerne. Nå går en biskop aktivt ut mot Israel, i et gudshus.

Da har man kommet langt.

 

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Biskopen-krevde-Israel-flagg-fjernet-3369542.html