Groruddalen sett fra luften. Foto: Chell Hill, Wikimedia Commons

 

OBOS-bladet forteller hvordan fotballklubbene Grorud IL og Vålerenga Fotball samarbeider om å skape bedre oppvekstvilkår for barn og unge i utsatte deler av Oslo. Prosjektet heter Forbildeprosjektet og skal lære opp ungdommer til å bli gode forbilder for andre unge. Fysisk aktivitet og idrettsglede er viktige stikkord for arbeidet som legges ned. Prosjektet er et samarbeid med skolene i områdene. Økonomisk støttes prosjektet av OBOS Bydel Grorud og Bydel Gamle Oslo. Det er stadig gåtefullt hvordan områder som er kulturelt beriket av mennesker som stadig omtales som norges fremtid, samtidig regnes som utsatte.

Prosjektet har også et gratis tilbud etter skoletid. Det heter Respektløkka og lever opp til den multikulturelle utopien. Deltagerne i Respektløkka er like selvom mange forskjeller ramses opp.

– Respektløkka er en flott integreringsarena hvor alle er like  uansett kjønn, etnisitet, religion, motivasjon eller ferdighetsnivå.

Bla frem til side 62 i OBOS-bladet