Det er satt i gang et prosjekt som heter «Ung hjelper eldre» i bydel Grorud. Prosjektet dreier seg om unge mennesker som skal assistere eldre mennesker med praktiske oppgaver i hjemmet. Meningen er å gi de eldre trygghet. De skal forholde seg til den samme hjelperen over tid. Som så mye annet i den multikulturelle Groruddalen går ikke alt etter planen, for å si det mildt. Prosjektlederen for «Ung hjelper eldre»Ida Johannesen, ser seg nødt til å gå ut i lokalavisen og advare mot svindlere.

Prosjektleder Ida Johannesen for «Ung hjelper eldre» i bydel Grorud advarer mot falske unge «hjelpere» som tar seg inn til eldre for å kreve penger. Kari Lyngstadaas benytter seg av det virkelige tilbudet og er rystet.

Lokalavisen Akers Avis Groruddalen skriver om flere tilfeller hvor unge mennesker har utgitt seg for å representere prosjektet. De har med seg et spørreskjema som skal fylles ut. De slipper så inn i leiligheten til eldre mennesker og rundstjeler dem.

Det anbefales på det sterkeste mot å slippe mistenkelige unge mennesker inn i hjemmet.