sjolie-vg

Hans Petter Sjølie, debattansvarlig i VG, får det riktig i Anorak-saken, men trekker ellers helt feil slutninger når han går videre til Trump og Listhaug. Deres tilhengere savner gammel storhet, tror Sjølie, og kan derfor være farlige for demokratiet. Han forstår ikke at det er seg selv og VG-huset han snakker om.

 

Sjølie projiserer savnet som egen falmet storhet utløser, over på motstanderen.

Men Kristoffer Joner, NOAS og Anorak får han rett:

Det er jo nærmest ufattelig at den gamle journalisten og fagforeningslederen Ann-Margit Austenå, nå leder for NOAS, har tillatt dette, tilsynelatende helt uten å reflektere over at dette ligner fælt på det vi i pressen kaller «content marketing» – altså innholdsannonser – men uten å fortelle leserne hva det er snakk om. Det er juks, og vitner om dårlig dømmekraft. Ferdig snakket.

Ja, hvorfor kan Austenå begå et slikt etisk overtramp? Fordi hun kan. Fordi den gode siden har gitt seg selv moralsk immunitet. Det har de gjort lenge og VG har vært med å bidra.

Når Listhaug tar kampen opp, blir hun en heks.

Sjølie forsøker å holde seg selv utenfor, men faller gjennom isen:

Men slåsskampene i sosiale medier handler i bunn og grunn ikke om politikk, men om posisjonering. Og ut av asken stiger gjerne en demagogisk fugl Fønix, som utnytter at den offentlige samtalen har forfalt til tøv og uvesentligheter, og som lover å gjenskape gammel storhet.

Det handler ikke om politikk? Hvor er Sjølie mentalt?

Når han og VG ikke lenger er med på leken, erklærer de at demokratiet er ved å bli ødelagt.

Det sagt, så forteller denne saken også alt om hvor koko (et typisk sosiale medier-ord) disse arenaene faktisk er. Jeg vil si det enda sterkere: Sosiale medier er i ferd med å ødelegge den demokratiske samtalen.

..

Gamle demokratiske dyder som sannhet, saklighet og rasjonell argumentasjon er overhodet ikke en del av sosiale medier-pakken. …

Patetisk. Stusselig. Man får nesten lyst til å trøste Sjølie.

 

 

http://www.vg.no/nyheter/meninger/facebook/da-joner-lurte-hylekoret/a/23853389/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂