De må virkelig begynne å bli desperate i Clinton-leiren. Nå hiver også Barack Obama seg på kritikken av FBI-sjefen. I en uttalelse til CNN sier han at «vi ikke handler på ufullstendig viten», «vi handler ikke ut fra lekkasjer». Obama forsikrer at han ikke ønsker å blande seg inn, og så er det nettopp det han gjør.

Spørsmålet er om ikke Obamas helomvending – før helgen ga han Comey en clean bill of health, er for gjennomskuelig.

“We don’t operate on incomplete information,” Mr. Obama said in an interview with NowThis News, broadcast Wednesday. “We don’t operate on leaks. We operate based on concrete decisions that are made.”

“When this was investigated thoroughly the last time, the conclusion of the F.B.I., the conclusion of the Justice Department, the conclusion of repeated congressional investigations was that she had made some mistakes but that there wasn’t anything there that was prosecutable,” Mr. Obama said.

Declaring that he had “made a very deliberate effort to make sure that I don’t look like I’m meddling in what are supposed to be independent processes for making these assessments,” Mr. Obama nonetheless expressed confidence in Mrs. Clinton and her integrity.

Obama begynner åpenbart å bli redd for at Hillary taper og han tar det personlig. Mannen som betvilte hans fødested må ikke vinne. Men Obama vil svekke sitt etteræle ved å gripe inn til fordel for Clinton, og det i en sak som begynner å få et stort omfang, og hvor FBI-sjefen har vist stort mot, mens Justisdepartementet har kompromittert seg selv.

Obama holder fanen høyt, men den er allerede i laser. Hans egen justisminister møttes med Bill Clinton på flyplassen i Phoenix, og like etterpå kom meldingen fra FBI som frikjente Hillary.

Det er ikke første gang Obama blander seg inn i FBIs arbeid i Hillarys-saken. Han foregrep faktisk FBIs etterforskning ved å konkludere med at hennes private e-postserver ikke truet nasjonal sikkerhet.

The president’s comments angered F.B.I. agents.

“I don’t think it posed a national security problem,” Mr. Obama said on “60 Minutes” on CBS in October 2015. He said it had been a mistake for Mrs. Clinton to use a private email account when she was secretary of state, but his conclusion was unmistakable: “This is not a situation in which America’s national security was endangered.”

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.