Nytt

New York Times har gjort alt for å sverte Donald Trump og alt for å løfte Hillary. Det er som avisen har hatt to sett briller som de har skiftet på i rasende fart.

Men nå er det slutt. I hvertfall blir det vanskelig å late som om hun har lagt problemene bak seg. Denne ingressen sier mye:

The dispute over Hillary Clinton’s email practices now threatens to shadow her for the rest of the presidential campaign after the disclosure on Monday that the F.B.I. collected nearly 15,000 new emails in its investigation of her and a federal judge’s order that the State Department accelerate the documents’ release.

hillary.law.enfordement.ny.Bildet fra møtet med påtalemakten sist uke sier det meste: Politijuristene ser brydd ut, og Clinton ser ut som hun har drukket eddik. Bitterheten lyser ut av øynene hennes: – Også nå! Hun forstår det samme som NYTimes skriver: Nå kommer alle skandalene til å henge som en møllesten rundt halsen hennes resten av valgkampen.

NYTimes er fortsatt snill med henne. Avisen gjør det ikke eksplisitt at de 15.000 epostene kom fra den delen Hillary sa var privat og hadde slettet. FBI-sjef Comey avslørte i juli at de hadde funnet nærmere 15.000 eposter, men trodde ikke hun hadde slettet dem med vilje.  Han sa likevel at det blant disse finnes dokumenter som var stemplet «highly classified».

Hillary har bedratt og løyet, nå kommer løgnene tilbake som boomeranger.

As a result, thousands of emails that Mrs. Clinton did not voluntarily turn over to the State Department last year could be released just weeks before the election in November. (…)

The F.B.I. discovered the roughly 14,900 emails by scouring Mrs. Clinton’s server and the computer archives of government officials with whom she corresponded. In late July, it turned them over to the State Department, which now must set a timetable for their release, according to Judge Boasberg’s order.

Boasberg har gitt State Department en tidsfrist. Første knippe eposter kan bli offentliggjort i oktober.

State Department kan bruke god tid for å hjelpe sin tidligere sjef, men de kan ikke dra ut tiden i det uendelige. Det er valg og velgerne vil være sensitive for uthaling for å skåne henne. Hva om hun ble valgt og det kom frem enda mer graverende forhold?

Det verste er hva det gjør med hennes troverdighet, som allerede er lav.

“Hillary Clinton seems incapable of telling the truth,” the chairman of the Republican National Committee, Reince Priebus, said in a statement. “The process for reviewing these emails needs to be expedited, public disclosure should begin before early voting starts, and the emails in question should be released in full before Election Day.”

Hvordan reagerte Clinton-leiren på den siste utviklingen. Så ynkelig som vel mulig. De visste ikke noe om disse epostene. Hvis Trump hadde svarte like dumt og unnvikende ville han bli stekt i sitt eget fett. Ikke Hillary.

“We are not sure what additional materials the Justice Department may have located,” said the campaign’s spokesman, Brian Fallon.

Dette var samme dag Judicial Watch offentlige korrespondanse mellom The Clinton Foundation og Hillary nærmeste, Huma Abedin. En av sjefene for stiftelsen Douglas Band ville at hun skulle fikse et møte for kronprinsen av Bahrain som var stor donor til Clinton Foundation.

“Good friend of ours,” Mr. Band wrote.

Ms. Abedin, after expressing Mrs. Clinton’s reluctance to schedule a meeting “until she knows how she will feel,” then wrote back to Mr. Band to offer the crown prince an appointment the next morning. She encouraged Mr. Band to let the prince know, “if you see him,” though she said the State Department had also contacted him through official channels.

 Det var umulig å vite hvor Clinton Foundation sluttet og State Departement begynte. De fløt over i hverandre.

Band hadde åpenbart ingen skrupler, noe Abedin av og til fikk. Han ba henne ordne et intervju i den britiske ambassade slik at en fotballspiller i den britiske fotballklubben Wolverhampton, slapp inn i USA, til tross for et kriminelt rulleblad. Dette gjorde Abedin litt nervøs.

Hvem var Bands klient/donor?

Mr. Band was helping Casey Wasserman, a sports marketing executive who had donated money to the Clinton Foundation. Mr. Wasserman is a co-chairman of a fund-raiser Mrs. Clinton will attend this week in Beverly Hills, Calif.

“I get this now, makes me nervous to get involved but I’ll ask,” Ms. Abedin wrote.

“Then don’t,” Mr. Band replied.

Båndene er altså fortsatt intakte. Wassermann er fortsatt inne, nå som fundraiser for hennes kampanje.

Hvor ille kan det bli?

Hvis mediene går videre og later som ingenting kan det bli opprør. Det er dette Trump mener når han snakker om at valget kan være «rigged».