Nytt

Avgradering av flere av Hillary Clintons eposter viser at hun ga ordre om å bruke en ikke-sikker telefonlinje, til tross for at hennes stabsjef forsøkte å holde seg til den krypterte.

Det er gruppen Judicial Watch som får Justice Dept. til å frigi tilbakeholdte eposter. De benytter seg av den amerikanske Offentlighetsloven og Obama-administrasjonen har måttet gi seg. En dommer påla 15. mai i fjor Justice å etterkomme ønsket fra Judicial Watch om innsyn.

Deres arbeid kan senke Clintons kandidatur.

A new set of State Department documents released Thursday by the watchdog group Judicial Watch reveal then-Secretary of State Hillary Clinton made the choice not to use a secure phone line amid a technical problem and acknowledged the risk of using a private Blackberry phone.

The documents contain a Feb. 22, 2009, email exchange between Clinton and her then-Chief of Staff Cheryl Mills attempting to communicate over a secure line after Clinton returned from an overseas trip.

When there were issues setting up a secure communication, Clinton wrote to Mills, “I called ops and they gave me your ‘secure’ cells… but only got a high-pitched whining sound.”

Mills then suggested that Clinton try the secure line again, but the former secretary wrote back, “I give up.  Call me on my home #.”

Problemet for Clinton er at dette ikke er et enkeltstående tilfelle. Et tilsvarende i 2011 var enda grovere. Da ber hun visestabsjefen fjerne classified-stemplet i headingen og sende papirene over en åpen fax-linje. Det er så skjødesløst at alle som har hatt den minste befatning med rikets sikkerhet forstår at vedkommende setter seg selv på oppsigelse eller verre.

Clinton’s choice not to use a secure phone line is similar to a previous June, 17, 2011 email exchange with then-State Department deputy chief of staff Jake Sullivan, where she directed him to strip the classification markings of sensitive talking points and send through non-secure fax.

«They say they’ve had issues sending secure fax. They’re working on it,» Sullivan wrote to Clinton.

«If they can’t, turn into nonpaper w no identifying heading and send nonsecure,» Clinton responded.

In a separate email from Feb. 27, 2008 released Wednesday, Clinton apologized to health care activist/physician Mark Hyman for failing to respond to a message because, “no blackberry contact permitted in my office.”

Clinton vet at hun ikke kan bruke Blackberry på sitt kontor, og hun vet hvorfor, men hun bryr seg ikke om det. Epostene bekrefter hennes holdninger. De var ikke tilfeldige hendelser. De var systematiske.

Kanskje disse drypp-drypp avsløringene etterhvert har kjølnet entusiasmen for henne hos folk på innsiden. De ser at hun har gjort for mange og grove brølere. I sum blir de ødeleggende.

Men selvfølgelig: Hillary kommer til å lage en versjon om at disse skandalene ble brukt for å felle henne, for å hindre at hun ble president. At det egentlig er en obstruksjon av den demokratiske valgprosessen. Akkurat som Dilma Rousseff og hennes tilhengere hevder at avsettelsen av henne er et kupp.

Venstresiden er dårlige tapere.

 

 

http://www.foxnews.com/politics/2016/05/13/new-email-release-shows-clinton-chose-not-to-use-secure-phone-line-acknowledged-blackberry-risk.html