Justisdepartementet i USA har frigitt en del av Huma Abedins eposter. Dette var post hun fikk av daværende utenriksminister Hillary Clinton.

Foreløpig er bare 2.800 eposter frigitt av mange titusener. Minst fire av dem er stemplet «hemmelig», ifølge Fox News.

Det er Judicial Watch som har tvunget departementet til å offentliggjøre epostene. Både justis og utenriksdepartementene har mange byråkrater som forsvarer Obama og Hillary-systemet. Men Judicial Watch bruker offentlighetsloven:

“After years of hard work in federal court, Judicial Watch has forced the State Department to finally allow Americans to see these public documents,” he said in a statement. “It will be in keeping with our past experience that Abedin’s emails on Weiner’s laptop will include classified and other sensitive materials.”

Det er ganske utrolig at et lovbrudd som normalt ville sendt Hillary i fengsel blir forsøkt dekket over selv etter at hun tapte valget.Mens den samme politiske fløy fortsetter angrepene på den sittende presidenten.

Huma Abedin var en merkelig figur å ha som personlig assistent. Hun hadde forbindelser til islamister og var gift med kongressmannen Anthony Weiner som også var en aparte figur.

Funnet av flere hundre tusen eposter i oktober 2016 førte til at FBI-sjef James Comey måtte gjenoppta etterforskningen av Hillary. Hennes leir mener at det var denne kunngjøringen som kostet henne seieren. Hva skulle Comey ha gjort? Han hadde sørget for at hun slapp unna i juli. Da hadde serverskandalen fulgt hennes kampanje som en skygge. Comey forsøkte å legge ballen i ro. Da det ble kjent at Hillarys dokumenter også var blitt funnet på Anthony Weiners laptop, ble FBI nødt for å reagere. Det vitnet om at håndteringen var ute av kontroll. Huma Abedin fikk dokumentene av Hillary og sendte dem videre til ektemannen som printet dem ut for henne. Dette var omgang med statspapirer, offentlige dokumenter.

Weiner var herostratisk berømt for såkalt sexting, han sendte bilder av underlivet sitt til tilfeldige jenter. Han ble tatt ikke bare én gang, men flere. Siste gang var det over og ut. Nå sitter han i fengsel. Paret er separert.

Epost-skandalen har et enormt omfang. Fitton håper at det vil bli mulig å komme til bunns i den.

Fitton also called for a serious investigation of what he called Clinton and Abedin’s “obvious violations of the law” by the Justice Department.

At skandalen kostet Hillary mye goodwill er det ingen tvil om. Men når hun later som om det ikke var hennes skyld, graver hun seg enda dypere ned. Hillary innrømmet aldri alvoret i det hun hadde gjort, men forsøkte å bagatellisere det.

Skandalen undergrav også hennes omdømme blant velgerne: Hillary forsøkte å fremstille Trump som fullstendig uskikket og upålitelig. Hun hadde erfaringen, det visste alle. Men når resultatet var en skjødesløs omgang med statspapirer uten sidestykke, hva sa det om hennes karakter?

Det er blant spørsmål som Hillarys egen oppførsel utløste blant velgerne, og de valgte Trump.

Det venter også et oppgjør for alle tjenestemenn, i FBI, Justis og State, som aktivt bidro til å tildekke en forbrytelse.

State Department Releases Huma Abedin Emails Found on Anthony Weiner’s Laptop

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂