Nytt

Internkontrollen i det amerikanske justisdepartementet varsler at det vil bli igangsatt granskning av FBI-sjef James Comeys håndtering av Hillary Clintons epost-affære.

Men kontrolløren Michael E. Horowitz sier han ikke vil se på grunnlaget for avgjørelsene. Spørsmålet er hvordan han skal kunne vurdere handlemåten uten å se på grunnlaget. Vedtaket blir meningsløst.

 

The inspector general, Michael E. Horowitz, will not look into the decision not to prosecute Mrs. Clinton or her aides. But he will review actions Mr. Comey took that Mrs. Clinton and many of her supporters believe cost her the election.

Horowitz sier han reiser saken etter gjentatte klager fra medlemmer av Kongressen og publikum. Hillarys tilhengere reagerte med raseri da Comey 11 dager før valget varslet at granskningen av epostene var gjenopptatt etter at det var funnet en halv million eposter på lapopten til den tidligere New York-senatoren Anthony Weiner  , gift med Hillarys nærmeste medarbeider Huma Abedin.

Men da den samme Comey i juli varslet at det ikke ville bli reist tiltale mot Hillary, til tross for det han kalte «ekstrem uforsiktighet» i omgang med statspapirer, var det ingen protester.

Horowitz’ vedtak vil derfor bli oppfattet som partisk.

Justisdepartementet går allerede for å være et departement som er sterkt politisert til fordel for Hillary. Det meldes om sterke motsetninger mellom FBI og departementet.

Påregn utskiftninger og hoderulling under en ny administrasjon.

Obama/Hillary-leiren bruker samme fremgangsmåte som i hacking-skandalen. De tar budbæreren i stedet for ballen. Ballen er i dette tilfelle hva som kom frem i avsløringene til wikileaks. Det var avsløringene av Hillary-kampanjenes hykleri, løgnaktighet og manipulasjon som vippet velgerne.

Justisdepartementet forsøkte å trenere offentliggjøringen av Hillarys eposter så godt de kunne. FBI var ikke happy over å få jobben med å etterforske henne, de visste det ville bli damn if you do, damn if you don’t. Men de hadde ikke noe valg.

For Mr. Comey and the agency he heads, the Clinton investigation was politically fraught from the moment the F.B.I. received a referral in July 2015 to determine whether Mrs. Clinton and her aides had mishandled classified information. Senior F.B.I. officials believed there was never going to be a good outcome, since it put them in the middle of a bitterly partisan issue.

Whatever the decision on whether to charge Mrs. Clinton with a crime, Mr. Comey, a Republican former Justice Department official appointed by President Obama, was going to get hammered. And he was.

Hillary/Obama-leiren kjemper videre, selv om de nå er på vei ut døren. Det tjener bare til å understreke hvor partiske de er, helt inn i rettssystemet.

Ingen god anbefaling.