FBI har ikke satt endelig strek for e-posthistorien, selv om NRK sier det. FBI-sjefens brev til Kongressen må forstås som et klønete forsøk på å gjøre godt igjen brevet som varslet gjenopptakelse av saken mot Hillary.

Det fortsetter å trille ut historier som fyller ut bildet over hvor egenrådig og skjødelsløs Hillary og hennes stab var i omgang med offentlige dokumenter. Det siste er at den filippinske hushjelpen ble brukt som sekretær. USAs utenriksminister hadde ikke en sekretær på hjemmebane som kunne utføre jobber som printing av dokumenter. I stedet lot hun hushjelpen gjøre jobben og det fremgår av korresponandsen at medarbeiderne hennes visste det. – La Marina printe det ut, står det flere steder.

Hillary ble overøst med en strøm av dokumenter: utkast til taler, talking points før hun skulle ha telefonsamtaler med ledere verden over osv.

Santos bestyrte Whitehaven, Clintons hus i Washington:

Clinton entrusted far more than the care of her DC residence, known as Whitehaven, to Santos. She expected the Filipino immigrant to handle state secrets, further opening the Democratic presidential nominee to criticism that she played fast and loose with national security.

Clinton would first receive highly sensitive e-mails from top aides at the State Department and then request that they, in turn, forward the messages and any attached documents to Santos to print out for her at the home.

Among other things, Clinton requested Santos print out drafts of her speeches, confidential memos and “call sheets” — background information and talking points prepared for the secretary of state [sic] in advance of a phone call with a foreign head of state.

“Pls ask Marina to print for me in am,” Clinton e-mailed top aide Huma Abedin regarding a redacted 2011 message marked sensitive but unclassified.

In a classified 2012 e-mail dealing with the new president of Malawi, another Clinton aide, Monica Hanley, advised Clinton, “We can ask Marina to print this.”

“Revisions to the Iran points” was the subject line of a classified April 2012 e-mail to Clinton from Hanley. In it, the text reads, “Marina is trying to print for you.”

Both classified e-mails were marked “confidential,” the tier below “secret” or “top secret.”

Føderale myndigheter har et rigorøst system for behandling av offentlige dokumenter. Hemmelige dokumenter skal leses i et eget rom (sensitive compartment information facility, SCIF). Hillary hadde et slikt rom i huset sitt i Washington. Det kreves sikkerhetsklarering både for å håndtere offentlige dokumenter og for å bevege seg inn i det sikkerhetsklarerte rommet. Marina Santos hadde ingen av delene.

From within the SCIF, Santos — who had no clearance — “collected documents from the secure facsimile machine for Clinton,” the FBI notes revealed.

Just how sensitive were the papers Santos presumably handled? The FBI noted Clinton periodically received the Presidential Daily Brief — a top-secret document prepared by the CIA and other US intelligence agencies — via the secure fax.

A 2012 “sensitive” but unclassified e-mail from Hanley to Clinton refers to a fax the staff wanted Clinton “to see before your Netanyahu mtg. Marina will grab for you.”

Men det mest utrolige er at Santos ikke er avhørt av FBI og hennes laptop og USB ble ikke konfiskert. Det kan ikke være noen glipp. Noen har ikke ønsket at alle tråder skulle samles. Det er Rick Perry i New York Post som søndag kunne avsløre at hushjelpen også behandlet hemmelig informasjon, og ikke en gang er formelt avhørt.

Shockingly, neither the FBI nor Congress has bothered to formerly interview Santos as a key witness in the investigation…….

Santos may have information about the Apple MacBook laptop and USB flash drive that went missing from the Whitehaven house before they could be reviewed by the FBI, Sperry points out. (….)

Yet it appears Clinton was never asked by the FBI in its yearlong investigation to turn over the iMac Santos used to receive the e-mails, or the printer she used to print out the documents, or the printouts themselves.

Det er nesten for utrolig til å være sant. New York Post har storyen. De som vil ha hele puslespillet om Clintons må samle biter her og der. Normalt skulle de blitt satt sammen av de store mediene, men de er tause.

Det er et stort hull i hjertet av det amerikanske demokratiet.

 

 

https://pjmedia.com/trending/2016/11/06/clinton-ordered-her-maid-to-print-out-classified-documents/?singlepage=true