En kvinne fra Kyrksæterøra ble overfalt og forsøkt voldtatt ved asylmottaket på hjemstedet sitt i Sør-Trøndelag. For en måned siden hadde hun nattevakt ved mottaket for mindreårige asylsøkere. For en kort stund var hun alene på vakt. Det var anledningen som overgriperen hadde ventet på.

– Han sprang etter meg, slengte meg opp mot et skap og hold meg fast, forteller kvinnen. Han tok meg både her og der. Jeg var helt sikker på at han skulle klare å voldta meg, forteller kvinnen til NRK.

Hun kom seg unna og fikk låst seg inne i sikkerhet på et rom. Hun har vært sykemeldt etter voldtektsforsøket.

– Vi ser alvorlig på denne saken, og prioriterer slike forhold, sier lensmann i Hemne og Snillfjord, Anette Ertvåg.

Politet ser nok alvorlig på saken, men det er også alt de gjør for gjerningsmannen var jo mindreårig. Og dermed ble han sluppet rett ut igjen.

– Han ble kjørt tilbake til mottaket, og gikk fritt rundt der, forteller kvinnen.

Men så kan vi alle trekke et lettelsens sukk; problemet er løst. Ihvertfall på Kyrksæterøra. Gjerningsmannen er blitt flyttet til et annet asylmottak kan politiet bekrefte overfor NRK. Hvor han er flyttet til, er hemmelig såklart – han er jo så sårbar og må beskyttes. Vi så det samme på Gotland da de fem mindreårige asylsøkerne straks ble «reddet» over til fastlandet etter å ha voldtatt kvinnen i rullestol.

Da de irske katolske pedofile prestene ble flyttet rundt etterhvert som det kom anklager om overgrep, var det en skandale.

Men dette er verre for dette er det Staten som gjør. Dette skjer ikke i noe lukket miljø.

Så da kan vi bare vente på neste voldtektsoffer. Det drøyer nok ikke lenge. Denne karen er neppe den første de har flyttet til et nytt mottak etter en slik «episode». At man utsetter den norske lokalbefolkningen for denne russiske ruletten er ikke så nøye. De har jo tross alt ikke flyktet fra krig og det som verre er.

Dagbladet  NRK