Stadig dukker det opp enkelthistorier om asylsøkere som ikke oppfører seg slik våre politikere hadde tenkt seg det. For disse menneskene vi tar imot enten vi vil eller ikke er ikke nødvendigvis hverken snille er gode. Med den store mengden som ankommer blir det mindre og mindre mulighet til å etablere identitet, bakgrunn og mental helsetilstand. I Oslo har selv Røde Kors sagt at de ikke kan garantere for sikkerheten til de frivillige hjelperne. Flyktninger er en sikkerhetsrisiko, ifølge Røde Kors.

I Sverige har vi sett mange eksempler på at kvinner som forsøker å hjelpe til selv blir utsatt for kriminelle handlinger.

Altaposten leste vi nylig om en tolv års gammel jente som ble antastet av beboere på et mottak for «mindreårige». Avisen kaller dem menn. De var visstnok 18-19 år gamle. Senere i artikkelen er de mellom 15 og 20 år. Hvorfor et mottak for mindreårige skulle huse noen over 18 år spør ikke avisen om.

De to unge mennene befant seg ifølge 12-åringens far like ved det nyetablerte asylmottaket for enslige mindreårige, i Bossekop. Det er uvisst om mennene, som snakket engelsk og ifølge politiet har «arabisk utseende», er beboere på mottaket. Mottaksleder Renate Moe ser likevel alvorlig på episoden, og har gjennomført et møte med beboerne her.

Tolvåringen hadde flaks og ble reddet av en bekymret mann som fulgte etter i bil.

Løsningen ser ut til å være å sende de to mennene langt, langt vekk fra Alta. Til et annet mottak et annet sted i landet. Hvem er dette en løsning for? Andre tolvårsgamle jentunger i andre deler av Norge? Dette minner om de pedofile katolske prestene som ble sendt fra sted til sted i Irland for å hysje ned barnemisbruket.

461478_1280x720

Har vi ikke allerede fått et samfunn hvor vi er nødt til å lære våre døtre til å unngå «fremmede» for deres egen sikkerhet?

Samtidig opplever man i Stokke i Vestfold at barn og unge jenter blir antastet av asylsøkere. Også disse asylsøkerne ble umiddelbart «ført bort fra kommunen». Til hvor? Burde ikke asylsøkere som forgriper seg eller skremmer de lokalboende straks få automatisk avslag på søknaden og bli returnert?

Folk blir lei av å høre om de tusenvis som oppfører seg eksemplarisk. Hvor mange eksemplariske asylsøkere er en voldtatt norsk tolvåring egentlig verdt?

– Dette dreier seg om kulturbetingede utfordringer. Det går på holdninger de har til yngre jenter som beveger seg ute, uten følge av mannlige slektninger, og ikke slik de er vant med fra arabiske land. Vi regner med at det er derfor de har gjort dette, sier politiets ordenssjef.

Så det er kulturbetinget. Javel. Og når forventer man at denne (u)kulturen forsvinner? Tror noen oppriktig at alt som skal til er litt pedagogi om hvordan vi lever her i Norge? De som fremdeles mener at alle kulturer er like gode bør tenke seg om nå. Og det litt kjapt, vi har ikke så mye tid igjen. Vi vet kanskje ikke så mye om hvert enkelt individ som kommer, men kulturen, den vet vi allerede ganske mye om.

Stokke-ordfører Erlend Larsen bekrefter at han er kjent med hendelsene, og ber publikum melde fra til politiet om noe skjer.

– Heldigvis har politiet god oversikt over hva som skjer. Vi jobber tett sammen med OCC, som også har oversikt, sier Larsen.

Han er særlig bekymret for at asylsøkerne, stikk i strid med intensjonen, blir værende i lengre tid ved akuttmottaket på OCC.

– Da oppstår det miljøer, sier Erlend Larsen.

Miljøer? Hva tror Erlend Larsen vil skje etter at asylsøkerne har fått opphold og skal bosettes? At de ikke søker sammen i byene og skaper «miljøer»? Vi kan ikke flytte disse menneskene rundt og rundt til evig tid.

Vi er lei av floskler som «forventninger» og «gjensidig respekt». Sannheten er at vårt samfunn endres i en takt og en retning som vi er ukomfortable med. Nordmenns trygghet må være det aller viktigste – i Norge. Og det er det Statens jobb å sørge for.

955745c8-d757-4ad6-be07-3b8765c26f50

Idyllisk akuttmottak i Stokke. Er det for lite action for asylsøkerne?

Tønsbergs Blad

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂