Trygve Hegnars Kapital forsøker å kapitalisere på lekkasjen om at Mikkel Dobloug holdt en middag der tema var opprettelsen av et nytt parti. Det kom frem i Finansavisen at Christian Tybring-Gjedde og kone var til stede. Paret sa de forlot selskapet da temaet kom opp.

Det var et tyvetall mennesker til stede. Foruten ekteparet Tybring-Gjedde er Hege Storhaug og Rita Karlsen nevnt. Men ellers ingen andre. Inntil en høyst uvanlig person i et slikt selskap, finansmekler Jan Petter Sissener står frem i Kapital og forteller at han var der. Han ble invitert av en nabo som ikke kunne gå selv. Tok hans plass m.a.o. At Sissener kunne spasere inn på en middag hvor tema var opprettelsen av et nytt parti virker ikke tilforlatelig. Det tyder heller på at Dobloug har rett i at det var et selskap hvor temaet kom opp.

Folk med dannelse pleier ikke lekke fra private sammenkomster. Men Sissener føler visst at det er en nasjonal plikt å fortelle at Tybring-Gjeddes versjon ikke stemmer. Det var han som var tiltenkt som partileder, ifølge Sissener.

Kapitals oppslag er konspirativt. Hvis Tybring-Gjedde går i et møte hvor tema er et nytt parti og det er han som er hovedperson, er det avskjedssøknad i FrP. Vel har Tybring-Gjedde markert seg i forhold til Siv Jensen, men han er ikke dum. Hvis Tybring-Gjedde hadde hatt slike planer hadde han ikke gått i en middag hvor en mann som Sissener dukket opp.

Men Hegnar synes det smaker av fugl. De har spunnet en lang historie kun på Sisseners versjon. Sissener er dessuten frekk nok til å fremheve seg selv. Han grep ordet som utenforstående og advarte mot å ha Tybring-Gjedde i lederrollen, hvis planen var å plassere seg i sentrum.

De andre var visst ikke i stand til å forstå noe så elementært. Det måtte en børsmegler til.

Sissener  går i andres selskaper og sviner til gjestene i full offentlighet. Trygve Hegnar later som Kapital driver dyneløfting, men storyen understøttes ikke av andre kilder. Den er for tynn.

Hvem andre var til stede? Hvorfor har Dobloug plutselig trukket seg fra partiplanene? Det tyder på at planen om nytt parti ikke er liv laga.

Document har også hørt noen av de navnene man gjerne ville ha med. Det var Tordenskiolds soldater. Trolig har det vist seg at oppgaven var større enn tenkt.

Det er lov å snakke sammen. Mange er frustrert over den politiske situasjonen. Hegnar og Sissener forsøker å få ekteparet Tybring-Gjedde hengt pga en middag.

Det er usselt.

Bladet forsøker å sett fenomenet det nye høyre inn i en sammenheng. Men det er en venstreorientert sammenheng. Man bruker de samme begrep som venstresiden gjør, for å ramme et nytt høyre: høyreradikal. Det er et ord som assosierer til høyreekstremisme, som igjen har nazismen i bakgrunnen.

Det er trist og stusselig å se at et uavhengig mediehus som Hegnar ikke kan prestere bedre. Analysen kunne stått i Klassekampen. Kildene er de samme, perspektivene er de samme.

Som i historien om middagsselskapet: Hensikten er å kompromittere. Det må ikke oppstå et alternativ som er i opposisjon til establishment.

Alle slike tilløp må brunbeises for å skremme velgerne.

Trygve Hegnar er litt sent ute. «Skaden» har allerede skjedd.

Når man fremstiller demokratiets evne til selvkorrigering som skadelig, har man valgt feil side.

Men det vil man ikke forstå på det norske parnasset.

Det er derfor det er så kjedelig.