Det er åpenbart mange ting i saken mellom Merete Hodne og den norske konvertitten Malika Bayan (som tidligere het Charlotte Antonsen) som ikke kommer frem i mediene. Noe er nok rykter og noe er sannhet. Dette skrev Malika (eller Charlotte, om du vil) selv på nettet:

Bayan2

For de som har tilgang til Sandnesposten så er kanskje denne artikkelen av interesse. Her er den omtalt:

rykter

Det er ikke sikkert at riksavisene vil videreformidle detaljene. Jeg ser ingenting i VG eller i Dagbladet om at Bayan er en etnisk norsk kvinne. Denne biten er litt interessant fordi hun også er Facebook-venner med Linda Noor og Rune Berglund Steen. The usual suspects.

Merete Hodne var allerede godt kjent i lokalmiljøet for sine standpunkter i forhold til islam gjennom Pegida og SIAN. Det ville derfor være underlig om ikke en rykende fersk konvertitt som Bayan med politiske interesser via Noor og Berglund Steen ikke var klar over hvem Hodne var da hun oppsøkte frisørsalongen hennes. Og hvorfor dro Bayam til Merete Hodnes salong i Bryne når det finnes 16 frisørsalonger i Nærbø hvor hun bor?

Merete Hodne har sannsynligvis blitt skikkelig lurt. Det er lett å skape en konfrontasjon med folk som har sterke politiske følelser. De går rett i fella. Vi har sett det mange ganger før. Men det unnskylder dessverre ikke reaksjonen. For det er forskjell på et offentlig tilbud om kundebehandling slik en frisørsalong er, og for eksempel en ansettelse hvor den ansatte ofte forventes å reflektere bedriftens verdier. Når du driver en publikumsrettet virksomhet, har du ikke rett til å avvise noen uten svært gode og allment aksepterte grunner. Kvinner med hijab har også hår. Frisører er nå engang i hårbransjen.

VG skriver i et intervju med Merete Hodne:

Nå i ettertid sier frisøren at hun skulle ønske hun hadde beholdt roen den dagen. At hun burde pratet med Malika heller enn å kaste henne ut.

– Selvfølgelig burde jeg behandlet henne annerledes. Jeg burde spurt om hun var villig til å sitte uten hijab i salongen min, som har vinduer ut mot veien på alle kanter.

Ja, hele saken kunne ha vært håndtert bedre og ikke minst: smartere fra Hodnes side. Jeg forestiller meg at jeg sitter i salongen hennes idet Bayan kommer inn med sin hijab. Uten å ha vært vitne til hva som faktisk skjedde så vet jeg at jeg ville følt meg beklemt hvis jeg så at noen ble nektet adgang kun på bakgrunn av at hun hadde på seg en hijab. Det er noe med de mellommenneskelige følelsene som reagerer. Akkurat som jeg følte meg uvel og utilpass ved å sitte ved siden av en dame i full nikab på flyet.

For oss som ønsker å bekjempe islamiseringen så er denne håndteringen et feiltrinn. Mange vil si: Stå på, vi har rett til å si nei til hvilke kunder vi vil! Men hva slags samfunn vil dette gi oss? Igjen, jeg har all forståelse for barer, nattklubber og diskoteker som siler i døra. Men det er av hensyn til resten av klientellet som ikke vil bli klådd på og tidligere erfaring med hvem som skaper bråk. Og hvor mange kunder som ikke drikker alkolhol har en bar økonomisk bærekraft til å akseptere? Men i Hodnes tilfelle er det noe annet vi ser: Merete Hodne vil ikke ha kunder som bærer politiske symboler som hun selv ikke liker.

Med mindre Bayan krevde særbehandling som muslim som Hodne ikke kunne akseptere, så kan jeg ikke se at det er riktig å nekte en kvinne i hijab en hårklipp eller andre hårbehandlinger.

Jeg tror at det hele var en planlagt provokasjon som Hodne falt for. Hook, line and sinker. Det var dumt.

Her er et bilde av den norske konvertitten fra 2009:

Antonsen1

Det er lett å sminke seg til det nesten ugjenkjennelige og eksotiske:

Antonsen2

Jeg gjør meg tanker om hvorfor noen ønsker å fjerne både norsk navn og utseende.

VG skriver:

I gangen utenfor rettssalen, mens kameralampene er vendt en annen vei, gir frisøren Malika en klem. Holdne sier hun håper det går bra med 24-åringen. Så skiller de lag.

Denne saken har to ofre slik jeg ser det.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂