Malika Bayan – også kjent som Charlotte Antonsen – er ferdig med å bruke hijab. Plagget som var det aller, aller viktigste, ja så viktig at hun gikk til sak mot Merete Hodne, er brått ikke så viktig lenger. Til Jærbladet sier hun:

– Ja, jeg har tatt det valget. Jeg trenger en ny start og gjør det av personlige grunner jeg ikke vil uttale meg om nå, sier Malika over telefon.

– Jeg er fortsatt muslim. Det var et frivillig valg å ta på seg hijaben, og jeg står fritt til å ta den av dersom jeg ønsker det, sier hun.

Ja, du gjør nok det, Malika. Men det er det mange muslimske jenter som ikke har anledning til.

Jærbladet spør hvordan Malika tror at folk vil reagere nå – med tanke på rettssaken hun satte igang mot Merete Hodne. Før ankesaken hadde vi i Document kontakt med et vitne som hevdet at han både så og overhørte hele planen om å gå opp til Hodnes frisørsalong for å provosere henne. Dette vitnet ble trodd av retten og boten ble senket som følge av dette. Malika selv hevdet at hun ikke ante hvem Merete Hodne var før hun helt uskyldig og tilfeldig sto der i hijaben sin for å få håret sitt farget. Å begå mened er vel fremdeles straffbart her til lands?

– Rettsaken har ingenting med dette valget å gjøre. Jeg kommer til å fortsette å kjempe for saken, og for retten til de som bruker hijab, sier hun.

Kjempe for saken? Etter at du selv har tatt av deg hijaben? Sorry, Malika – du er fremdeles bløffedama i mine øyne.

– Jeg kommer til å få en del hets for dette, det vet jeg. Noen vil sikkert si at alt bare var et skuespill og et rop om oppmerksomhet, men jeg må stå for det jeg gjør og tenke på meg selv nå. Rettsaken er en prinsipiell sak og ikke en provokasjon fra min side, sier hun.

Hets? Nei, men man føler jo at det ligger noe annet bak her. Det er noe uggent med hele saken. Malika har en liten sønn med en afghansk mann. Det ryktes at det er han som påtvang henne hijaben i sin tid og at det som er skjedd er at hun nå er skilt fra ham og dermed kan kaste hijaben. I tillegg har vi SOS Rasisme som kontaktet Malika og ikke minst hennes advokat Sulman Hussein som har sin egen agenda. Malika er bare en brikke i et større spill. Men hun nyter oppmerksomheten selvfølgelig, det så vi tydelig i hennes TV-opptreden.

Hun ble også nylig kåret til årets ansatt i VITA-kjeden. Og hun ble også nokså godt kjent og populær etter at det dukket opp noen gamle pornobilder. Litt sånn Kim Kardashian liksom, bare i litt mindre målestokk.

Watch out, Kim!

Vi får se det positive i det: Hun har kvittet seg med hijaben.

Forhåpentligvis er det et tidsspørsmål før vi kan si: Farvel Malika og velkommen tilbake Charlotte.

Jærbladet  TV2  Dagbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂