Ordfører i Meråker Kari Anita Furunes (Sp) er oppgitt over UDIs fremgangsmåte og kaller etaten uprofesjonell. Det er snakk om tre nye mottak og 500 flyktninger i en kommune med 2 558 innbyggere.

– Som ordfører opplever jeg UDI som uprofesjonelle. Det er overraskende at de går tilbake på det de har sagt tidligere. Dette er et offentlig anbud, og jeg er skuffet over at UDI ikke utøver skjønn, sier Furunes.

kari.anita.furunes

Meråker har hatt asylmottak siden 1993 og vet hva som kreves av infrastruktur som skole, helse og andre tjenester. Ordføreren mener at det planlegges for mange nye plasser i bygda, og at UDI går tilbake på tidligere lovnader og skyver ansvaret over på kommunen.

– Dette handler om verdighet. Vi har strukket oss og vært med. De som kommer må ha hjelp og de må få det tilbudet de har krav på. Dette er en total overkjøring i forhold til det ansvaret vi har, sier Furunes.

En total overkjøring – et betegnende uttrykk på hvordan folket og deres representanter på grunnplanet opplever håndteringen av asylstrømmen.

 

Stjørdalens Blad