Innenriks

Lokalpolitikerne i Meråker kommune hadde delte meninger om etableringen av asylmottak for enslige mindreårige da saken var til behandling i vår. Asylmottaket og særlig hvor mange ekstra plasser kommunen skal tilby har skapt politisk strid.
Mottaket har 30 plasser. I tillegg har UDI lovnad om ti ekstra plasser ved behov, og behovet er der. Nå fylles asylmottaket raskt opp, for det er en voldsom økning i antall enslige mindreårige asylsøkere så langt i år. Signalene fra Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) virker.

Tall fra UDI viser at det i løpet av årets seks første måneder har kommet 972 enslige mindreårige asylsøkere til Norge. Det er en økning på 77 prosent fra i fjor.

Dette er kanskje gledelig nytt for oppstartsleder Herbjørn Jenssen og andre i driftsselskapet Hero Mottak. Ikke overraskende er det asylgrossistene i Hero som også skal drive det nye asylmottaket i Meråker. Asyladelen i Hero Norge AS innkasserer årlig store summer fra statskassen. Hero er organisert som et konsern og har spesialisert seg på tjenester relatert til asylindustrien slik som tolkevirksomhet, oversetting, barnehager og mottaksdrift.

Sum driftsinntekter for Hero Norge AS var i fjor på 549,4 millioner kroner; over en halv milliard! Det ordinære resultatet var på 19,3 millioner kroner. Hero Norge AS har dermed et stort og kraftig rør ned til skattepengene våre, og store summer suges opp år for år. Heros mangfoldige datterselskaper har en fellesnevner: De er alle finansiert med skattebetalernes penger!

Fete sugerør, men lite mangfold:

– Så langt har det kommet åtte gutter fra Eritrea. Også de ni som kommer til oss denne uka er gutter fra Eritrea, sier Herbjørn Jenssen.