Innenriks

Samme dag som franske journalister drepes for å ytre seg, finner Adressas nettutgave det påkrevet å publisere et intervju med styrelederen i Det muslimske samfunnet i Trondheim (MST), Ameen Chilwan. Hans spørsmål og hans betraktninger rundt yrtringsfriheten er bedrøvelig lesning.

ameen.chilwan

– Hvorfor helle bensin på bålet?

– Jeg tar avstand fra enhver bruk av terror, men jeg tar også avstand fra slike tegninger, sier styreleder Ameen Chilwan i Det muslimske samfunnet i Trondheim (MST), etter å ha sett på noen av tegningene fra det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.

Chilwan tror på regler der ingen føler seg fornærmet!?

– Å vedta en lov for dette er for sterkt. Men jeg mener de etiske reglene for pressen må defineres på en bedre måte, hvor man er enige om noen etiske og moralske verdier slik at ingen føler seg fornærmet. Det hadde vært bedre for samfunnet, sier Chilwan.

Å gi spalteplass til ytringsfrihetens tvilere var Adressas prioritet da det gjensto en time og ett kvarter av dagen da ytringsfrihetens soldater ble drept på post, og en dag Vebjørn Selbekk har omtalt som «en beksvart dag for ytringsfriheten»

 

Adresseavisen: – Hvorfor helle bensin på bålet?

Les også

-
-
-
-
-

Les også