Politiadvokat Zubia Kiani på jobb for Politiets utlendingsenhet i Oslo tingrett. Foto: Privat/Document

Zubia Kianis reaksjon etter Charlie Hebdo-massakren, hvor også tre politifolk ble drept, var denne: «Ikke rør profeten min».

Kiani er ansatt ved Politiets utlendingsenhet. Hun er politiadvokat og prosederer saker i retten iført hijab, skrev Document forrige uke.

7. januar ble 12 mennesker drept i et sansløst blodbad i og utenfor lokalene til den satiriske avisen Charlie Hebdo i Paris. Elleve ble skadet, fire alvorlig. Detaljene fra drapsorgien i avisens lokaler er så grusomme at norske medier til dags dato ikke har gjengitt dem.

12. januar 2015, fem dager etter at nesten hele redaksjonen i Charlie Hebdo var massakrert, delte Kiani et facebookinnlegg med taggen #touchepasamonprophete; ikke rør profeten min

Etter å ha massakrert redaksjonen i Charlie Hebdo retter terrroristene Kalasjnikovene sine mot en politimann som ligger på bakken. Like etter blir han skutt og drept. Skjermdump fra video: Jordi Mir / AFP / scanpix

Angrepet var også et angrep på ytringsfriheten. Det vakte nasjonal og internasjonal fordømmelse, blant annet betegnet Det islamske råd i Frankrike handlingen som «barbarisk» og «i strid med demokrati og pressefrihet».

Statsminister Erna Solberg uttalte at «Skytingen i Paris er en tragisk og feig handling, både tapene av menneskeliv og det avskyelige angrepet på ytringsfriheten.»

Massakren gjorde voldsomt inntrykk på opinionen i hele den vestlige verden.

Nesten hele opinionen.

Dersom Zubia Kiani var berørt av jihadistenes blodbad, hvor tre av ofrene var politifolk, gav hun ikke uttrykk for det på sin facebookside.

Sympati med terrorofre i Peshawar

Tre uker tidligere var hun derimot svært berørt på vegne av ofrene for et annet terrorangrep – i en annen verdensdel. 16. desember 2014 angrep syv væpnede medlemmer av Tehreek-e-Taliban Pakistan en skole i Peshawar. 141 mennesker døde, 132 av dem barn. Minst 450 mennesker ble såret.

Franske politimenn viser tre drepte kollegaer den siste ære 13. januar 2015. Politimennene ble drept under angrepet på Charlie Hebdo og i Montrouge utenfor Paris. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / scanpix.

Samme dag, 16. desember, poster Zubia Kiani denne meldingen på Facebook:

Love, duas (prayers) and symphaties go to families of the victims of the Peshawar tragedy! May Allah SWT give sabr to those who’ve lost their loved ones. May Allah SWT accept the martyrs and bless them with the highest ranks in Al Firdaus! Say ameen!
Hasbunillahi wa ni’mal wakeel!!  <3

22 dager senere smeller det i Paris. Dagen etter terroren poster Zubia Kiani et innlegg.

– Vi krenker deres aller helligste

Innlegget er en oppfordring til å se et intervju VGTV har gjort med Erik Poppe. VG har titulert videoen: Poppe: – Vi krenker deres aller helligste. Tittelen er dekkende for hva regissør Poppe sier i intervjuet: Han er indignert på vegne av muslimers krenkede følelser over publisering av Muhammed-tegninger.

Zubia Kianis kommentar: «Muslimer, ikke-muslimer, se denne! Takk Erik Poppe!»

I kommentarfeltet får Kiani enstemmig oppbakking. Ingen nevner Charlie Hebdo.

24 timer etter terroren finner heller ikke Zubia Kiani selv det verdt å nevne terroren og de tolv døde.

«Ikke rør profeten min»

Fem dager senere, 12. januar, deler Kiani et innlegg fra BarakaCity. BarakaCity er en islamsk humanitær organisasjon med et temmelig tvilsomt rykte.

Innlegget sier kort fortalt at Profeten ikke må fornærmes, noe emneknaggen oppsummerer: #touchepasamonprophete; ikke rør profeten min.

Det innledes med kritikk mot at den franske regjeringen forsvarer ytringsfriheten etter massakren. Man kritiserer Frankrikes regjering for å mene at karikaturene er legitime.

Budskapet er utvetydig, angrepet mot muslimer og islam kan ikke tolereres:

«Disse tegningene er et angrep på muslimers verdighet og verdier, et angrep på toleranse, fred, et angrep på religion og det religiøse, angrep som ikke kan tolereres.»

12. januar, den dagen Kiani deler BarakaCitys innlegg, er ofrene for terroren ennå ikke jordfestet.

Kontroversiell organisasjon ledet av salafist

BarakaCity er en kontroversiell organisasjon, ledet salafisten Idriss Sihamedi, som også grunnla den «humanitære» organisasjonen. Kontroversene knyttet seg både til at organisasjonens økonomi er ugjennomsiktig og Shihamedis egne uttalelser. Dette sa han til Le Figaro Magazine i oktober 2017: «Jeg mener at musikk er farlig, at polygami er et alternativ til utroskap og at slør er et tegn på ærbarhet. Er jeg gal?».

I desember 2014, en måned før Charlie Hebdo-terroren, ble det kjent at BarakaCity ble holdt under oppsikt av DGSI, den franske sikkerhetstjenesten.

Politiadvokat Zubia Kianis facebookside inneholder ikke lenger innleggene omtalt i denne artikkelen. Kort etter at Document avslørte at politiadvokaten opptrådte med hijab i Oslo tingrett ble alt innhold på siden slettet.

Les også:

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.