Tavle

Bildet: Emmanuel Macron og borgermester Anne Hidalgo utenfor de tidligere lokalene til Charlie Hebdo søndag 7. januar. Foto: Christophe Ena/Reuters/Scanpix

 

Søndagsrevyen 7.1. viet minnemarkeringen etter det blodige terrorangrepet mot Charlie Hebdo i 2015 oppmerksomhet med 40 sekunder bilder ledsaget av følgende voiceover:

I Paris i dag var det ett minutts stillhet til minne om ofrene etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo. Angrepet var for nøyaktig tre år siden i dag, og vi ser president Macron legger ned krans på stedet hvor en politimann ble drept og foran inngangen til det jødiske supermarkedet hvor fire mennesker ble drept. Totalt 17 personer ble drept i terrorangrepet, som var det første av flere som har rystet Frankrike de siste årene.

Ikke ett eneste kløyva ord om terrorens bakgrunn eller hvem som utførte terrordåden. Ingen antydning til å minne seerne om gjerningsmennenes ideologi og motiver.

NRK lever av ytringsfrihet, men man hverken klarer eller tør å nevne med en eneste setning den i vår tid utvilsomt største trusselen mot den samme ytringsfriheten som mastodonten på Marienlyst lever av. For tenk om noen føler seg krenket om det-ordet-du-vet hadde blitt nevnt?

NRKs reportasje er helt flat, kan knapt kalles informativ og minner mest om garasjesalg fra et intellektuelt konkursbo der feighet for å stå opp for alle friheters mor og berøringsangst for alt annet enn politisk korrekthet er satt i system. Ofrene er jo døde og ferdigkrenket en gang for alle – så who cares, lissom?

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.