Både PST og andre kilder mener det skal være et sted mellom seks og femten tilhengere av Islamsk Stat i Trondheim. Antallet er referert i Adresseavisen 11. og 12. september.

Ameen Chilwan, styrelederen i Det muslimske samfunnet i Trondheim, var overrasket da han fikk høre at det skal være aktive støttespillere for Islamsk Stat i trønderhovedstaden. Han sier det muslimske miljøet forsøker å forebygge ekstremisme blant annet ved å arrangere etikkseminarer for barn og unge opp til 15 år. Seminaret er på tre ulike språk og holdes én gang i uken.

Chilwan vet ikke helt hvordan det muslimske samfunnet skal markere sin motstand mot Islamsk Stat. Én ting er han imidlertid sikker på; fredagsbønnen brukes ikke til politikk.

-Hva skulle vi ha gjort?

-Hva med å markere avstand gjennom fredagsbønnen?

-Vi bruker ikke fredagsbønnen til politikk.

Ameen Chilwan tar sterkt avstand fra Islamsk Stat som han mener ikke handler om islam.

-IS handler ikke om islam, det handler om makt. De dreper uskyldige, og de påtvinger en religiøs ideologi på andre troende mennesker, og det er imot islam.

Chilwan kaller tilhengere av Islamsk Stat for «isister», og forklarer navnevalget.

-Det betyr at de er tilhengere av en ideologi. Vi kan også kalle dem som er aktive innen IS for terrorister eller ekstremister. Jeg vil ikke kalle dem islamister.

Jo, Chilwan – vi kan godt kalle tilhengere av Islamsk Stat for islamister; hvilket på ingen måte utelukker at de også er terrorister eller ekstremister.

 

«Bruker ikke bønn til politikk», Adresseavisen 12.9.2014

 

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂