Nytt

IS-motstanderen Faten Mahdi Al-Hussaini (19) er nå i Irak for å hjelpe flyktninger og fattige. På mange måter beskriver hun at irakerne har det ganske allright.

Faten selv er ikke redd når hun er i Irak. Folk lever jo tross alt der nede.

Folk i Irak bruker bruker tiden til å feire nyttår. De må feste det de kan.

– Det er en ting som slår meg her nede: Irakere er utrolig sterke mennesker som kommer seg gjennom ting. Veldig mange av dem er fattige, men de er likevel takknemlige og fornøyde med det de har, sier hun.

—-

– Jeg har jo feiret nyttår i Norge, men det er ikke i nærheten av feiringa her. Folk feirer fremdeles nyttår her. Irakerne har IS, de har krig og annen elendighet. Hva kan de gjøre? Jo, de må jo feire det de kan. De kan ikke sitte hjemme og sørge.

—-

– Jeg er ikke redd. Folk lever jo her. Skjer det noe, så skjer det. Jeg har det veldig fint og har aldri utforsket Irak og Bagdad så mye som nå, sier 19-åringen.

Norge har noe å lære. Vi må bli mer takknemlige og dele mer. Irak har millioner av flyktninger. Norske kommuner nekter å ta i mot flere flyktninger.

Faten mener kanskje at lykken ligger i å dele Norge med noen millioner muslimske flyktninger?

Kontrasten mellom Norge og Irak er enorm. Norske kommuner sier nei til å få flere flyktninger, mens det i Irak er millioner av flyktninger, både fra Syria, Palestina og internt i landet.

– I Norge vil vi ha mer og mer. Vi vil ha den nye Iphone6-en og mer av det ene og det andre. Her hjelper fattige flyktninger andre flyktninger, selv om de ikke har noe selv. Nordmenn må være mer takknemlige, sier Al-Hussaini.

Irakerne har frykt, men kan ikke føle den. Det er ganske underlig. Folk som ikke føler frykt ønsker vi kanskje ikke å ha for mange av i nabolaget?

– Alle irakere vet at de kan være døde før dagen er over, men kan ikke gå rundt og være livredde. Husk at irakere ikke har hatt pause fra en farlig hverdag og frykt i tiår nå. Det er klart at irakere har frykt, men de føler den ikke lenger.

http://www.dagbladet.no/2015/01/04/nyheter/utenriks/faten_mahdi_al-hussaini/irak/36994028/

PS:

Under illustrasjonsbildet i Dagbladet står følgende tekst:

Faten Mahdi Al- Husseini (19) skaffet seg katten Tote – til tross for at hun hatet katter. Dét fordi hun ønsket å kvitte seg med fordommene sine.

Kjøp et dyr du ikke liker. Bli kvitt dine fordommer!