Nytt

19 år gamle Faten Mahdi Al-Hussaini, som for en tid tilbake holdt en appell mot IS og beslektet ekstremisme utenfor Stortinget, er blitt tildelt en pris på 1,1 millioner kroner av Bergesenstiftelsen, som

deles ut til personer eller institusjoner som har utført fremragende arbeid innen almennyttig virksomhet.

At prisvinneren ikke ser ut til å ha en helt plettfri record selv hva ekstremisme angår, var altså intet hinder for tildelingen. Det er kanskje ikke så farlig med tvilsomme forbindelser til Iran, ei heller hvis andres ekstremistiske vold skulle finne på å velge en annen, mer passende adresse.

facebook-faten

Noen ville neppe ha vunnet priser hvis de hadde gitt uttrykk for ønske om at Anders Behring Breivik hadde øvd sin vold mot noen andre. Det finnes åpenbart en god og en dårlig ekstremisme.

Den gode ekstremismen kommer snart til et klasserom nær deg:

– Det er en stor ære å motta prisen. Den gjør det mulig for meg å gjøre noe jeg brenner for, nemlig å besøke skoler i hele Norge for å snakke med ungdom om ekstremisme. Vi må snakke sammen, og lære av hverandre. Etter min mening er det først og fremst mangel på kunnskaper som fører til at enkelte unge flørter med ekstremismen, sier Faten Mahdi Al-Hussaini.

Hvilken rektor takker nei i det foreliggende samfunnsklimaet?

 

Nettavisen: Faten Mahdi (19) får ærespris på 1,1 millioner kroner