JustUnity, som skulle forebygge radikalisering og ekstremisme ble stiftet våren 2015. Geir Lippestad, (tv) var styreleder en periode. Her sammen med stifterne Yousef Bartho Al-Nahi og Faten Mahdi Al-Hussaini. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Organisasjonen JustUnity som jobbet med forebygging av radikalisering og ekstremisme, legges ned.

Aktivitetsnivået har den siste tiden vært labert, og både nettsiden og Facebook-siden til JustUnity er borte, skriver Resett.

«Gjennom foredrag, kurs og workshops skal de reise rundt og snakke om egenopplevde erfaringer, og inspirere til samtaler og diskusjon», skrev Vårt Land i 2015, da JustUnity ble lansert.

Kontaktperson Tone Grøttum i JustUnity sier til Resett at arbeidet med å forebygge radikalisering ikke lenger er like aktuelt.

– Så har de to som har jobbet med dette, også gått videre med studier og andre ting, sier Grøttum som til daglig jobber ved advokatkontoret til Geir Lippestad.

Organisasjonen, som ble stiftet av Yousef Bartho Al-Nahi og Faten Mahdi Al-Hussaini, kom inn på statsbudsjettet med 500.000 kroner i 2016. Siden er potten økt til 900.000 årlig.

Kunnskapsdepartementet opplyser at de nylig har fått informasjon om at organisasjonen har innstilt sin aktivitet fra og med våren 2019.

– Ved en feil er det foreslått å bevilge 900.000 kroner til JustUnity i budsjettet for 2020. I budsjettbehandlingen i Stortinget vil vi be om at det ikke bevilges penger til dette formålet, sier statssekretær Tom Erlend Skaug (H) i Kunnskapsdepartementet.

Grøttum fra JustUnity sier til Resett at ubrukte midler allerede er tilbakebetalt.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂