Statsministeren har hatt møte med foreningen Just Unity som har gitt råd om hvordan man bekjmper radikalisering. Problemet er bare at noen av rådgiverne selv kan ha vanskelig for å skille klinten fra hveten.

unnamed

Fra bildet gjenkjenner vi styremedlem og tidligere byråd i Oslo for Høyre, Erling Lae, Lars Gule, Yousef Bartho Assidiq og Faten Mahdi Al-Hussaini, og bak henne den avgåtte biskopen Tor B. Jørgensen.

Statsministeren skriver på sin Facebook-vegg:

Rådene skal jeg ta med meg til New York denne uken hvor president Obama har invitert til møte om hvordan vi skal jobbe sammen i denne saken.

Statsministeren og Obama har nok noe av den samme innfallsvinkel. Obama arrangerte stort seminar i Washington i mars, som svar på Charlie Hebdo-massakren. Ordet islam forekom ikke.

Problemet med Just Unity er at de får lov til å definere premissene for radikalisering og ekstremisme selv, og når man vet hvor folk som Gule står er det vanskelig å se for seg at det skjer en forsvarlig kvalitetssikring.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂