Innenriks

Den da 19 år gamle sjiamuslimen Faten Mahdi Al-Hussaini ble i 2014 priset og hyllet etter at hun tok initiativ til en demonstrasjon mot IS og ekstremisme i august samme år. Mye av hyllesten stilnet da det kom frem at den hijabkledte unge kvinnen ikke var så ensidig imot ekstremisme som man først antok.

Faten

I en video to måneder før Al-Hussaini ble trykket til norske mediers bryst som fredsengel, hadde hun en appell utenfor Stortinget der Israel beskyldes for å støtte IS.

– Det som skjer i Irak nå er ikke krig, det er en invasjon av utenlandske wahabister, salafister og terrorister som får støtte fra wahabistlandet Saudi Arabia og Israel som ønsker å ødelegge for Irak for å oppnå sine mål.

Israel er trolig verdens beste land til å bekjempe islamsk terror. For Al-Hussaini er Israel imidlertid fienden på lik linje med land som finansierer terror og grupper som støtter terror.

 

-Nei til terror, wahabisme og salafisme. Nei til Saudi Arabia og Israel. Nei til Profetens Ummah.

Videoen ble knapt nevnt i mediene. Det er tross alt mye hyggeligere å skrive om unge muslimske kvinner som taler mot ekstremisme, enn å avdekke den ekstremisme og antisemittisme som hijaben deres er en del av.

Det ble kjent at hatpredikanter var blitt hentet til moskeen Al-Hussaini var medlem av (Tauheed-moskeen) og VG spurte henne om sitater og delinger på Facebook.

«Spørsmålet er ikke lenger bare hvorfor gjør ikke verden noe med dette? Men hvorfor drar ikke såkalte ISIL «jihadister» ned til Palestina og gjør jihad!?» (et utdrag, journ.anm.)

Under et bilde av Ayatollah Khomeini kvitterte Al-Hussaini med en kort og konsis æresbevisning.

I sosiale medier har skjermdumper av innlegg om Ayatollah Khomeini publisert av 19-åringen dukket opp i dag. Blant disse er en kommentar på et bilde noen andre la ut av Khomeini, der hun skriver «a legend» under.

I VG forsøkte Al-Hussaini å unnskylde og bortforklare sine skriverier og delinger som best hun kunne. Hun har åpenbart lyktes for søndag kveld var hun invitert til nasjonalhelligdommen vår. Under kveldsmessen i Nidarosdomen denne siste søndagen i januar, er Faten Mahdi Al-Hussaini invitert til samtale om arbeid mot radikalisering av ungdom.