Nytt

Frilansjournalistene Aina Kristiansen og Hanna Norberg finner de gode sidene ved Oslo. De har sett seg lei av svartmalingen av situasjonen i Oslo.

Nå er turen kommet til bydel Stovner. Flere positive sider trekkes frem. Det er ikke disse sidene som fører til white flight.

Det er rart at Kristiansen og Norberg ikke nevner den demografiske utviklingen på Stovner i det samme positive åndedrag.

Noe SÅ forstemmende. Stovner er virkelig Oslos bortgjemte og glemte perle. Oslofolk flest er dessverre altfor grønne på grønne Stovner. Fortenk! Stovner er en GRØNN bydel. Stovner, ja.

—-

For å sitere en stolt Stovner-boer: «Jeg synes at Marka bak Stovner er den fineste i Oslo, den byr på både kultur og historie». En annen Stovner-stolting forteller: «Vi har lysløype uten hipstere».

Vi har på ingen måte plass til å ramse opp alle, men her er noen av dem: Kor for alle førskolebarn, bibliotek, ridesenter, slalåmbakke (drevet på frivillig basis), golfbane, mulighet for å spille baseball, cricket, fotball, softball og frisbeegolf på Rommensletta, skulpturpark med treningsapparater, rockefabrikk med studio og instrumentopplæring, golfbane, sandvolleybane, tennisbane og friidrettsbane. På toppen av dette kommer alle idrettslagene og de frivillige foreningene. Og ikke nok med det, Stovner har også en verdensrekord.

Hold deg fast i sofaen, Stovner har verdens største stuelampe.
Jepp! Lampa er til og med oppført i Guiness rekordbok

—-

«Vi ser helt til Oslofjorden fra barndomshjemmet mitt», skriver en person som har vokst opp på Stovner, stakkars.

Og på Stovner er de så heldige at de har flere skoler hvor norske unger er den absolutte minoritet: Rommen-, Haugen-, Haugenstua- og Vestli skole. Lysløypa mister litt av sin verdi for barnefamilier i denne settingen.

 

http://www.osloby.no/oslopuls/Ja_-vi-elsker-Stovner-7786339.html