Vladimir Putin gikk på nok et sviende nederlag mandag da en voldgiftsdomstol i Haag ila Russland 50 milliarder dollar i erstatning for konfiskasjonen av oljegiganten Yukos i 2003.

Putin demonstrerte sin makt da han lot lederen for Yukos, Mikhail Khodorkovskij, arrestere, og selskapet slaktes. Konkurrenten Rosneft fikk kjøpt juvelen i Yukos for en slikk og ingenting. Rosneft er Statoils samarbeidspartner, og det skal bli spennende å se om dommen for noen konsekvenser for Statoil.

An international tribunal in The Hague has awarded the shareholders of the now-defunct Yukos oil company more than $50 billion, in ruling on claims that the Russian government illegally seized the company from one of the country’s most powerful oligarchs.

Det antas at Russland enten anker eller unnlater å betale. I så tilfelle vil saksøkerne gå etter russiske verdier i utlandet. Det kan legge en demper på utlendingers ønske om å samarbeide med russerne. Man vet aldri hva som venter.

 

http://www.nytimes.com/2014/07/29/business/international/yukos-shareholders-awarded-about-50-billion-in-court-ruling.html?contentCollection=world&action=click&module=NextInCollection&region=Footer&pgtype=article

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂