Nytt

I Aftenposten kan man lese at Lars Gule skal forske på hvorfor norske muslimer drar til Syria for å krige. I stedenfor å jobbe for å stoppe utviklingen av ekstreme islamistiske grupper, så ser Lars Gule at Norge er i en unik posisjon hvor vi kan studere et miljø hvor disse gruppene vokser frem. Søknaden til Forskningsrådet er på beskjedne 10 millioner kroner.

Han søker nå Forskningsrådet om 10 millioner for å undersøke grupper som Profetens Ummah og Islam Net.

– I Norge er vi i den unike posisjon at dette er nye grupper, som Profetens Umah. Det blir mulig å studere et miljø der disse etableres og vokser frem, sier Lars Gule, førsteamanuensis ved Fakultetet for lærerutdanning og internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA)

Artikkelen er ikke på Aftenpostens nettutgave.