Sakset/Fra hofta

Lars Gule og Nora Eggen vet hvem de skal skylde på for fremveksten av ekstreme muslimer: Det er Fremskrittspartiet (hvem ellers?)

I et intervju med Vårt Land sier islamforsker og muslim Nora Eggen:

– Offentlige aktører som Frp skaper et språk, og dermed skaper de posisjoner. Man er enten for eller mot, innenfor eller utenfor det gode selskap. Dette gjør «muslimrollen» veldig trang for unge mennesker.  

eggen

Nora S. Eggen liker ikke «trange» muslimroller

2286879

Lars Gule med interessant valg av kaffekopp

Som det eneste politiske partiet som i åresvis har advart mot flerkultur, masseinnvandring og segregering blir nå altså Fremskrittspartiet beskyldt for å være årsaken til hele elendigheten.  Frekkheten kjenner ingen grenser.

Eggen viser til ord som nettopp «snikislamisering» og utspill som «Alle terrorister er muslimer» som sentrale bidrag til en stigmatisering av norske muslimer. 

– Det er frekt av Siv Jensen å komme med det utspillet. Det er som å gi seg selv æren for å ha prøvd å forhindre noe de i realiteten har bidratt til å skape, sier hun.

 Og Lars Gule henger seg på:

– Det Jensen sier, er en grov fordreining av det Frp har gjort i alle år. Frp har aldri advart mot framveksten av den islamske staten. De har aldri advart mot Profetens Ummah. De har stigmatisert muslimer, sier Gule og legger til:

– Det er igjen med på å skape et samfunnsklima som gjødsler slike ekstreme oppfatninger.

Som eksperter og islamforskere burde vel helst både Gule og Eggen ha vært de som skulle ha advart mot framveksten av den Islamske Staten, og ikke minst Profetens Ummah, som uforstyrret har fått breie seg ut på hjemmebane. Men nei, dette skulle Frp ha gjort, mener de.

Gule til Vårt Land:

– Vi har ein statsminister som seier at det norske samfunnet har svikta dei unge som blir ekstremistar. Samtidig har Høgre invitert inn eit parti i regjeringa som har bidrege til dette sviket. Det er ikkje Frp sin politikk åleine som er årsaka til framveksten av ekstrem islamisme, men når kjensla av å stå utanfor fellesskapet blir forsterka, bidreg det til marginalisering. Derfor burde Jensen halde munn, eller seie noko anna enn ho har sagt til no, seier Gule.

Frp-nestleder Per Sandberg finner seg ikke i kritikken og sier det er «forutinntatthet, fordommer og naivitet fra folk som Lars Gule» som er årsaken til utviklingen.

«Følelsen av å stå utenfor felleskapet», sier Gule, og kommer trekkende med offerrollen igjen. Burde ikke hans ekspertise på området gjøre det mulig å se at selvvalgt segregering spiller inn? At mange muslimer mener at Norge  slettes ikke har det ideelle samfunnet, all den tid det ikke er bygget på islam? 

Hvorfor kommer dette utspillet fra Eggen og Gule akkurat nå? Hver dag viser avisene bildet av Foley stående på knærne klar til å dø, skal dette angrepet på Frp være et slags desperat forsøk på å forklare hvordan islamister går fra å føle seg «utenfor felleskapet» til å skjære hodet av folk?     

VG

Les også

-
-
-
-
-
-