– Dette er vår tids viktigste kamp. Radikal Islam er en mørk og skummel ideologi. Det vi driver er frihetskamp, sier Siv Jensen til Dagbladet. Med på laget får Frp stadig flere medlemmer med innvandrerbakgrunn:

To av de ti fremste Oslo-kandidatene til stortingsvalget har minoritetsbakgrunn. En av dem er Mazyar Keshvari, som står på femte plass.

– Frp er innvandrernes siste skanse, sier Keshvari. Han forteller at han har blitt slått, skjelt ut og spyttet på etter at han ble aktiv i partiet.

– Men majoriteten har vært positive, sier han. Keshvaris failie rømte selv fra regimet i Iran.

– For meg blir det ekstra ille når jeg ser at mitt nye hjemland går i samme retning. Derfor blir kampen mot radikal Islam enda viktigere for oss som har måtte leve med et muslimsk totalitært regime, sier norskiraneren.

Norsk-bosnieren Adnan Madesko regner seg som en liberal muslim, og sammenligner det å offentlig stå frem som Frp`er er litt som å komme ut av skapet:

– Så du snikislamiserer Frp?

– Ha. Ha. Det kan du jo si. Men også muslimer er tjent med at Frp får gjennomslag for sin politikk, sier Madesko.

Da han vokste opp i Sandefjord stemte alle han kjente SV og Rødt. I dag sitter han i styret til Oslo Fremskrittspartiets Ungdom.

– Det tok litt før jeg turte å være stolt over å være Frper. Vi måtte flykte fra krigen på grunn av den rasismen vi opplevde mot bosniere. Serberne forsøkte å utrydde oss slik tyskerne forsøkte å utrydde jødene. Derfor blir jeg trist og forbanna når folk kaller meg rasist. Jeg vet hva rasisme er, sier Madesko.

– Er det vanskelig å være muslim i Frp?

– Nei. Det er lett. Frp forsvarer religionsfriheten og de forsvarer verdier som vi står for, sier Madesko.

Keshvari mener antallet ikke-vestlige innvandrere i Norge øker for raskt, og at vi trenger en innvandringsstopp for å lykkes bedre med integreringen. Bedre integrering av de som allerede er her vil senke konfliktnivået, og det er det ikke minst innvandrerne selv tjent med, mener Keshvari.

Himanshu Gulati (20) har klart å overbevise hele familien om at de bør stemme Frp.

– De var ikke så politisk aktive, men når jeg fikk forklart hvordan det henger sammen ble de overbevist, sier Gulati.

– Jeg er misunnelig. Min far er rød og stemmer nok heller SV. Men han har alltid hatt respekt for at det jeg driver med. Flere familiemedlemmer ringte meg under hijab-debatten og sa «at de aldri kommer til å stemme drittpartiet Frp. Men i hijab-saken har dere helt rett», forteller Keshvari.

For 4 måneder siden meldte Senterpartipolitiker Danny G. Chaudhry overgang til Fremskrittspartiet. Han er helt enig i kritikken Siv Jensen har fremført mot snikislamisering.

Muslimer for Siv – Muslimer bør stemme på Siv Jensen og Fremskrittspartiet. De er de enste som tar problemer med asylsøkere og innvandrere på alvor, sier Chaudhry.

– Muslimer må innse at Norge er et kristent land. Det må man tilpasse seg. Det er vi som har kommet hit, ikke de som har reist til vårt land, sier Chaudhry, som selv kom til Norge som 8-åring fra Punjab, Pakistan.

Forøvrig har flere andre innvandrere med muslimsk bakgrunn den siste tiden gitt uttrykk for at de mener at islam-debatten er dominert av ortodokse enkeltpersoner eller organisasjoner med ekstreme synspunkter. – Dette representerer ikke oss, sa flere norske muslimer til VG under hijab-debatten. De etterlyste drahjelp fra samfunnet for å få frem et større meningsmangfold blant muslimer enn tilfellet er i dag.

Seniorrådgiver i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS), Sylo Tarku, mener at det er et demokratisk problem at en sterk, ortodoks muslimsk lobby som representerer religiøse særinteresser har kuppet innvandrer-representasjonen både i det politiske maktapparatet, det sivile samfunn og den øvrige debatten i Norge.

Sylo Taraku mener mange av de spissformulerte muslimer med ekstreme meninger har en tendens til å legge skylden på det norske storsamfunnet for alt som er galt med integreringen.

– De er veldig offensive med sine særkrav overfor storsamfunnet og staten. Dette skaper avstand og frykt, og gir et feil inntrykk av hva mange innvandrere egentlig står for, mener Sylo Taraku.

– Det må bli en slutt på at religiøse organisasjoner som Islamsk Råd, samt skribenter og politikere med en uttalt muslimsk tro, uttaler seg på vegne av «alle muslimske innvandrere», uttalte Taraku til Human-etisk Forbunds nettside Fritanke.no i samme anledning.

Dagbladet: Snikislamiserer Frp

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂