Nytt

Siv Jensen fikk høre fra ungdomspolitikere at partiet har vært for fiendtlig til muslimer, og må legge om kursen hvis det skal ha håp om å kapre stemmer i det nye Oslo.

Disse synspunktene ble fremmet på Oslo Frps årsmøte i helgen.

– Vi må slutte å snakke nedsettende om religionen islam, sa leder i Oslo Frps Ungdom, Christer Kjølstad, da fylkeslaget i går diskuterte strategien mot stortingsvalget i 2013.

– Vi har mange innvandrere som kunne stemt på oss, men ikke gjør det fordi vi snakker stygt om religionen deres, fortsatte Kjølstad. Han mente Frp-ere må lære seg å skille mellom religion og kultur.

Siri Ulleberg fra ungdomspartiet fulgte opp:

– Jeg er oppvokst på Oslo øst med innvandrerkultur. Jeg foreslår at vi arrangerer kurs om forskjellen på religion og kultur. Islam er ikke farlig i seg selv, det er ekstrem islam som er farlig.

Trond Hjelmerud fra partilaget på Søndre Nordstrand snakket om sitt eget miljø, der det er 98 prosent med innvandrerbakgrunn på skolen.

– Vi har ikke de store problemene. Men vi har kommunisert en innvandringspolitikk som mange av våre nye landsmenn har fått opp i halsen. Vi må begynne å snakke til dem og ikke om dem. Svært mange innvandrere kommer til oss og sier. «Dere vil jo bare kaste oss ut. Dere vil jo ikke ha oss.»

Siv Jensen tok kritikken til seg, hun mente absolutt at Frp skal konkurrere om innvandrerstemmene, les: muslimske velgere.

Samtidig sa hun at Oslo må ha en innvandringsstopp. Hvordan ungdomspolitikerne stilte seg til det, skriver Siri Gedde-Dahl i Aftenposten ikke noe om.

Noen vil oppfatte det som et «fiendtlig» utspill, men det er en utbredt oppfatning blant innfødte i Oslo. Infrastruktur og boligbygging henger heller ikke med.

Det er vanskelig å gjøre alle til lags.

Siv Jensen lovet god integrering for de som er her lovlig. Så spørs det hva man legger i integrering, ordene har etter hvert fått mange betydninger, avhengig av hvem som snakker.

Den politiske debatten handler i stor grad om å snakke «riktig». Dette er også Frp blitt flinkere til. Men vil Frp kunne konkurrere om stemmer blant muslimer ved å snakke som de andre?

Frp frir til innvandrere