Fremskrittspartiet tok en stor risiko da det lot NRK Dagsrevyen få tilgang til det interne dokumentet om bærekraftig innvandring. Dagsrevyen og de andre partiene sørger for å vende dokumentet til et voldsomt angrep på Fremskrittspartiet. Igjen skal velgerne få høre at FrP er svarte inni.

«Den indre svinehund» kaller danskene det.

Men hva om velgerne ikke lar seg skremme og bruker sin fornuft? Hva om de er enige med FrP, og viser det i valgavlukket?

Fredrik Solvang gjorde en forholdsvis anstendig jobb. Den våkne velger forsto at dette var noe nytt. Spørsmålet er: Tilsvarer dette etterlyste ønsker hos velgeren, eller vil han/hun sette et moralsk stempel på forslagene – som majoriteten av partiene og pressen gjør – at dette er det drøyeste politiske angrepet på menneskers grunnleggende rettigheter jeg noensinne har sett i Norge, som Heikki Holmås sa.

FrP gambler, men det gjør sannelig «makta» også. I tyve år har FrP blitt stemplet som moralsk uverdig i innvandringsspørsmål, som har vært partiets store sak. Etter 22.7. gikk partiet ned i en bølgedal. Motstanderne fikk et grusomt våpen mot partiet, og brukte det. Selv Siv Jensen lot pressen bite Per-Willy Amunden og Christian Tybring-Gjedde uten å forsvare dem.

Skal FrP komme på offensiven, må det markere seg. Krefter i partiet har vunnet over de forsiktige og gått ut med hva et internt utvalg ser for seg for å endre innvandringen.

Det er dét det handler om. Innvandringen fra den ikke-europeiske del av verden er ikke bærekraftig, hverken økonomisk eller kulturelt. Det er noe alle vet. Likevel forsøker de andre og pressen å bue FrP ut av det gode selskap. Nok en gang.

Vil de lykkes? Det gode med lekkasjen er at velgerne nå får et alternativ til den rådende politikken. Ved å stemme FrP kan de vise at de ikke lar seg skremme, at de ikke gir etter for moralsk utpresning.

Innvandringen som er i ferd med å endre Norges demografiske profil til det ugjenkjennelige, skjer med en fart som gjør at også mange innvandrere ønsker en omlegging. De lever med problemene enda tettere på kroppen enn mange nordmenn, og i hvert fall de som bestemmer over ord og styringsverk.

Man aner konturene av en allianse mellom driftige innvandrere og konservative og liberale nordmenn som ønsker at arbeid og lovlydighet skal lønne seg, og begge deler forutsetter deltakelse, i språk, forståelse av kultur og samfunn.

Så enkelt og innlysende.

Mange innvandrere kommer fra land der staten bærer en meget stor pisk som den bruker uten særlig kontroll. Innvandrere ser at staten i Norge ikke har noen pisk, at ting flyter. Det skremmer dem.

Nye mål

Med sine forslag har Fremskrittspartiet turt å tenke nytt. De har flyttet grensesteinene. Målet er åpenbart: De ønsker å styre innvandringen til Norge i retning av nasjonaliteter som er lettere å integrere. Landene det nå kommer flest innvandrere fra, er Somalia, Eritrea og Afghanistan.

FrP vil stille krav til foreldrene. Det er nytt. Ap har valgt dialog-linjen, men den er det ingen fra den ikke-europeiske verden som vet hva er. De tolker det som svakhet.

De mest panegyriske innvandringshumanistene snakker stundom om at Norge må bli som USA. USA er et innvandringsland. Der har staten en meget stor pisk. Norge og de fleste europeiske land har liten erfaring med masseinnvandring. Likevel tror de at de skal klare å integrere millioner av mennesker uten pisk.

Interesser eller moralsk fordømmelse?

Hva vil velgerne falle ned på? Vil de reagere med refleksene innlært av medienes taktfaste bu-rop mot FrP og sende dem i fortapelsen nok en gang? Eller har de begynt å reagere på virkeligheten der ute og medienes manipulering og fortegnelser – og partienes utenomsnakk?

Omslag

Et omslag er på vei i vestlige land: I Sveits vil myndighetene DNA-teste asylanter. De stoler ikke på papirene de har med seg. I Australia konkurrerer den sittende sosialdemokratiske regjeringen til Kevin Rudd med opposisjonen om å være strengest. Rudds regjering har bestemt at fra nå av vil alle båtflyktninger automatisk bli sendt til Papaua New Guinea. Hvis de får opphold, vil det bli på Papua New Guinea, ikke det australske fastland. De konservatives leder Tony Abbott foreslo at heller ingen av de 30.000 som sitter i dagens mottak skal få opphold i Australia.

Slik har vinden snudd i det som har vært et innvandringsland par excellence.

Men flertallet av de norske partiene og samtlige medier konkurrerer om hvem som er mest innvandringsvennlig og bruker FrP som syndebukk.

Hvor lenge vil velgerne finne seg i dette skuespillet?

Høyre og HRS

Det er verdt å merke seg at Høyres Michael Tetzschner ikke fordømmer FrP på samme måte som de andre partiene. Kanskje han hadde fått tid til å tenke seg om. Tetzschner sier det må være lov å komme med innspill. Han avviser kun en revisjon av Norges tilslutning til flyktningkonvensjonen.

Men sterke krefter i Storbritannia arbeider nettopp for slike endringer. Det kan ikke unnlate å gjøre inntrykk på norske politikere.

Hvis det blir en blå-blå regjering, vil den utløse et oppdemmet forventningspress. Det kan være at Høyre oppdager at understrømmene er sterkere enn de har trodd, og at dette vil resultere i en omlegging i retning av FrP. Dette må være konsensusherskernes store mareritt, og det gjelder å bruke alle midler for å hindre at pendelen begynner å slå andre veien.

Derfor er det uforståelig at Hege Storhaug i et intervju med Klassekampen sier at Høyre er mer liberal i innvandringspolitikken enn Ap. Her har Storhaug feilberegnet. Uansett hva hun måtte ha sagt eller ment, vil det i en valgkamp der så mye står på spill, bli vridd og vrengt til et angrep på de blå.

Hvis Storhaug virkelig mener det hun sier – at Erna vil åpne grensene –, tror jeg hun tar feil. Hvis det blir en blå-blå regjering, vil det utløse en egendynamikk. Ballen vil begynne å rulle.

Etter at Finansavisen offentliggjorde statistikken som viste de katastrofale resultatene av den ikke-vestlige innvandringen, har NRK og de tunge mediene febrilsk forsøkt å legge lokket på.

Men ånden er ute av flasken og lar seg ikke putte tilbake.

http://www.nrk.no/valg2013/frps-drastiske-innvandringsforslag-1.11193776

http://www.nrk.no/valg2013/de-borgerlige-steiler-av-frp-utvalg-1.11194790

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂