De viktigste spørsmål blir ikke stilt: Hvis rettigheter står over verdier og alle som kommer innenfor et område kan påberope seg rettighetene, vil migrasjonen fortsette. Da blir det befolkningens oppgave å dele. Det vil bli mindre på hver. Kaka skal deles på flere. Når Europas yttergrenser står vidåpne og EU er handlingslammet vil strømmen øke. Når Erna Solberg sier det er vår plikt å ta imot, selv om det endrer vårt samfunn, men ikke har noe synspunkt på Europas ytre grenser, eller Norges, er det en ansvarsfraskrivelse som ikke går an. Hun viser stort engasjement for mennesker hun ikke kjenner, men nekter å forholde seg til de som har valgt henne. Er dette definisjonen på å være medmenneske? Eller politiker?

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.