Nytt

I forbindelse med den antimuslimske filmen «Innocence of muslims» ga Oslo-politiet sin uforbeholdne støtte til Cen­tral Jamaat-e Ahl-e Sun­nat, hvor imam Nehmat Ali Shah og styreformann Ghulam Sarwar åpent støtter antisemittiske konspirasjonsteorier og mener at nazistene hadde grunn til å utrydde jøder under 2. verdenskrig fordi jødene er et «urolig folk i verden».

De voldsomme protestene mot filmen verden over fikk Oslo-politiet til å kontakte ledelsen for å holde en appell under fredagsbønnen i den kontroversielle moskeen:

-Vi må snakke om dette
– Oslo og samfunnet i Norge tar sterk avstand fra filmen. 22. juli i fjor førte oss sammen, og vi løste den tragedien på en fantastisk flott måte. Når vi opplever sånt som har skjedd de siste dagene, er det viktig at vi tenker på det som skjedde fjor. Vi har snakket rolig sammen, og det må vi fortsette med. Jeg forstår at mange er opprørte, men snakker vi sammen, så går dette bra, sa Erik Andersen i Oslopolitiet.

Oslopolitiet har hatt tett dialog med moskeene i Oslo de siste tre-fire årene og er der jevnlig for å komme med korte appeller eller gi informasjon.

– Vi kan ikke la en enkeltperson ødelegge mye for oss. Vi har den største respekt for dere. Hvis noen vil snakke med meg om dette kommer jeg til å være her etter bønnen, sa Andersen, som fikk applaus for sin apell. Dette til tross for at det ikke er lov å klappe i moskeen, noe imamen påpekte i ettertid.

Styreleder Ghulam Sarwar, som selv mener at Nazityskland hadde grunn til å iverksette Holocaust, opplyste at mange var sinte og såret over filmen, som han mente USA burde forby umiddelbart.

Aftenposten: Politiet støttet muslimene under fredagsbønnen